Formula 1, αεροπλάνα ή μπάσκετ για τον Domenicali;

Ο Stefano Domenicali μπορεί να παραιτήθηκε από την Ferrari, αλλά οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται μπροστά του περιέχουν από μπάσκετ μέχρι… αεροπλάνα. Φυσικά μετά από 22 χρόνια στο Maranello, ο 48-χρονος δεν θέλει να πάρει καμία βιαστική απόφαση.

Το πλούσιο βιογραφικό του Ιταλού, έχει συνδέσει το όνομά του με την προεδρία της Ιταλικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ. Μία θέση που ίσως δεν έχει καμία σχέση με την Formula 1, αλλά που μπορεί να

αξίζει 200 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο. Ο άλλος υποψήφιος για την θέση είναι ο Ferdinando Minucci, πρώην πρόεδρος της Siena, ο οποίος όμως μετά το σκάνδαλο που αφορά την ομάδα του και την χρεοκοπία της τράπεζας-χορηγού της Siena, δεν είναι πλέον το αγαπημένο παιδί της ομοσπονδίας.

Η δεύτερη θέση με την οποία έχει συνδεθεί το όνομα του Domenicali, αφορά το νέο συμβούλιο ελέγχου της Alitalia, το οποίο θα δημιουργηθεί από την πώληση μεριδίου του Ιταλικού αερομεταφορέα στην Etihad. Ο πρόεδρος της Etihad, σουλτάνος Hamdan bin Zayed Al Nahyan, ο οποίος γνώρισε τον Stefano Domenicali, φαίνεται να έχει ιδιαίτερη συμπάθεια στον Ιταλό, καθώς τον έχει γνωρίσει κατά την διάρκεια της χορηγίας της Etihad στην Scuderia.

Η Αραβική εταιρία, η οποία διαπραγματεύεται την απόλυση πολλών εργαζομένων της Alitalia, με αντάλλαγμα την επένδυση αρκετών εκατομμυρίων στο αεροδρόμιο της Ρώμης, φαίνεται να προτιμάει τον Domenicali για τον ανθρώπινο χαρακτήρα του. Εκτός των διαπραγματεύσεών της με την Alitalia, η Etihad έχει ήδη μερίδια μετοχών στις Air Berlin, Air Seychelles, Virgin Australia, Air Serbia και σε μερικές ακόμα αεροπορικές εταιρίες.

Σύμφωνα με τον Ιταλικό τύπο, υπάρχει φυσικά πάντα η πιθανότητα ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της ομάδας της Ferrari, να παραμείνει στον χώρο της Formula 1, τώρα που ετοιμάζεται μια νέα εποχή χωρίς τον Bernie Ecclestone. Από την στιγμή που ο πολυμήχανος 83-χρονος φαίνεται να είναι αναντικατάστατος, η Formula 1 θα χρειαστεί περισσότερους από έναν ανθρώπους για να καλύψουν το κενό του Βρετανού. Ο Domenicali μπορεί κάλλιστα να είναι ένας από αυτούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα