Ferrari F12berlinetta Vs Lamborghini Aventador. Τι θα διάλεγες;

Οι δύο Ιταλικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουνε πλέον αυτοκίνητα στην μεγάλη κατηγορία των supercars και εδώ τίθεται το μεγάλο ερώτημα. Τι θα διάλεγες; Την Ferrari F12berlinetta ή την Lamborghini Aventador; Και τα δύο φοράνε V12 κινητήρα με τον 6.3-λίτρων της Ferrari απόδοσης 740 ίππων με 690 Nm ροπής να είναι τοποθετημένος μπροστά ενώ ο 6.5-λίτρων της Lamborghini

απόδοσης 700 ίππων με 690 Nm ροπής να βρίσκεται πίσω.

Η Ferrari έχει επιλέξει να στέλνει την κίνηση μέσω ενός 7-τάχυτου διπλόδισκου F1 κιβωτίου ταχυτήτων ενώ η Lamborghini έχει δημιουργήσει ένα  7-τάχυτο κιβώτιο που το ονομάζει ISR (Independent Shifting Rods), μονού συμπλέκτη, που κάνει αλλαγές κατά 50% γρηγορότερα από τα αντίστοιχα κιβώτια διπλού συμπλέκτη.

Το σασί της F12berlinetta έχει δημιουργηθεί από την Scaglietti και είναι κατασκευασμένο από 12 διαφορετικά κράματα, μερικά από τα οποία χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά από αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ η Aventador φορά ένα carbon monocoque σασί από CFRP (carbon fiber-reinforced polymer).

Η Ferrari ζυγίζει 1525 κιλά ενώ η Lamborghini 1575 κιλά. Τα 0-100 χλμ/ώρα η F12berlinetta τα κάνει σε 3.1 δευτ. με την Aventador να τα κάνει σε 2.9 δευτ. ενώ η F12berlinetta έχει τελική ταχύτητα 340 χλμ/ώρα ενώ η Aventador πιάνει τα 350 χλμ/ώρα. Δες τα αναλυτικά χαρακτηριστικά και των δύο supercar και στη συνέχεια και γράψε στα σχόλια τι θα διάλεγες.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα