EPA: Η BMW X5 diesel δεν διαθέτει παράνομο λογισμικό

Ήταν 25 Σεπτεμβρίου, στην αρχή ακόμη του dieselgate, όταν η EPA (Environmental Protection Agency) είχε ενημερώσει όλους τους κατασκευαστές προειδοποιώντας τους ότι μπορεί να δοκιμάσει ή να ζητήσει tests σε οποιοδήποτε όχημα ανά πάσα στιγμή σε συνθήκες που όπως αναφέρει η ίδια “αναμένεται να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια φυσιολογικής χρήσης”, στη προσπάθεια της να ελέγξει αν και κάποιος άλλος κατασκευαστής χρησιμοποιεί παράνομο λογισμικό.

Τώρα η EPA και ο CARB (California Air Resources Board)

ανακοίνωσαν πως η πετρελαιοκίνητη BMW X5 xDrive35d πέρασε με επιτυχία τις δοκιμές και έτσι το μοντέλο μπορεί να πωλείται κανονικά στην αγορά των Η.Π.Α. Οι παραδόσεις της X5 xDrive35d θα ξεκινήσουν από τον Γενάρη, με την BMW προηγουμένως να είχε καθυστερήσει την παραγωγή του μοντέλου στο εργοστάσιο της στο Spartanburg, έως ότου η EPA ολοκληρώσει τις πιστοποιήσεις της.

Η EPA έχει εξετάσει επίσης τα 2016 Chevrolet Colorado και GMC Canyon με τον Duramax κινητήρα, το οποία όπως και η X5 πέρασαν τα τεστ χωρίς προβλήματα, μιας και δεν βρέθηκε στα αυτοκίνητα αυτά, κάποιο λογισμικό που χειραγωγεί τα αποτελέσματα των δοκιμών μετρήσεων εκπομπών των ρύπων, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούσε η VW στα 11+ εκατ. αυτοκίνητά της παγκοσμίως.

Keywords
Τυχαία Θέματα