DoniRosset, ένα βραζιλιάνικο supercar

10:35 5/6/2012 - Πηγή: AutoBlog

Πίσω το 2010, είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι η Amoritz, μια βραζιλιάνικη εταιρία κατασκευάζει ένα νέο supercar, το οποίο, τότε το είχαμε μάθει ως GT DR7. Σχεδόν δύο χρόνια μετά, το supercar άλλαξε όνομα και ονομάζεται πλέον DoniRosset.

Η ιδέα είχε ξεκινήσει το 2008, από τον William Denis Rosset ο οποίος θέλησε να δημιουργήσει ένα μοναδικό supercar για να το κάνει δώρο στον πατέρα του, Donino Rosset. Έτσι ανέθεσε στον Βραζιλιάνο σχεδιαστή και ιδιοκτήτη της Amoritz GT,  Fernando Morita, να σχεδιάσει το νέο μοντέλο.

Το

μοντέλο δανείζεται αρκετά στοιχεία από το Mazda Furai Concept και από την Lamborghini Gallardo ενώ στο εσωτερικό, το κάθισμα του οδηγού είναι τοποθετημένο στο κέντρο όπως είναι και στην McLaren F1. Έχει μήκος 4.7 μέτρα και πλάτος 2 μέτρα και διαθέτει LED φωτιστικά σώματα και 5 απολήξεις της εξάτμισης στο κέντρο, δίπλα από τα φωτιστικά σώματα.

Μηχανικά θα εφοδιάζεται με τον V10 8.4 λίτρων κινητήρα της Dodge Viper ο οποίος έχει μετατραπεί ώστε να καίει αιθανόλη και χάρη στα διπλά turbo, αποδίδει 1007 άλογα τα οποία περνούν στον δρόμο μέσω ενός 6-τάχυτου σειριακού κιβωτίου της Mendeola.

Ένα πύλινο αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στον William Rosset και αυτός έδωσε το πράσινο φως ώστε τελικά να περάσει σε περιορισμένη παραγωγή, μόλις 50 μονάδων, με κόστος 1 εκατ. δολαρίων έκαστο. Τώρα μένει να βρεθούν οι επενδυτές ώστε το αυτοκίνητο να περάσει στη παραγωγή.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα