Domenicali: Κάναμε μία καλή αρχή

16:47 2/2/2014 - Πηγή: AutoBlog

Η ομάδα της Ferrari με την ολοκλήρωση των πρώτων δοκιμών στην πίστα της Jerez βρέθηκε να έχει ολοκληρώσει 251 γύρους, δηλαδή 1.111 χιλιόμετρα αξιολόγησης και εκμάθησης της νέας F14 T.Ο Ισπανός οδηγός της Scuderia Ferrari, Fernando Alonso ολοκλήρωσε 173 γύρους και ο Φιλανδός Κimi Raikkonen 78 αντίστοιχα.

Ο επικεφαλής της ομάδας Stefano Domenicali σε δηλώσεις του ήταν ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας, αλλά και από τους δύο οδηγούς της

.

Σε δηλώσεις του για τις τέσσερις πρώτες μέρες των δοκιμών ανέφερε:

Ήταν τέσσερις πολύ απαιτητικές και σημαντικές ημέρες, οι οποίες θα μας δώσουν κάτι για να εργαστούμε τις επόμενες ημέρες στο Maranello. Οι τεχνικές παράμετροι της F14 T, καθώς και η αεροδυναμική αξιολόγηση της στην πίστα, ταιριάζει με τις προσδοκίες μας και μας παρέχει ένα σταθερό σημείο εκκίνησης, το οποίο πρέπει τώρα να εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Στη Jerez, είχαμε επικεντρώσει τις προσπάθειές μας πάνω στην τελειοποίηση όλων των νέων συστημάτων και εξαρτημάτων που συνθέτουν τον νέο κινητήρα έτσι ώστε να λειτουργούν σωστά και η ομάδα επικεντρώθηκε άριστα στα καθήκοντα της.

Ο Ιταλός αναφέρθηκε και στη συνεργασία των δύο οδηγών του, τονίζοντας ότι είναι ξαφνιασμένος με την αρμόνια που εργάστηκαν για την ομάδα.

Ο Domenicali δήλωσε:

Ήμουν επίσης στην πολύ ευχάριστη θέση να δω με έκπληξη πώς οι οδηγοί μας εργάστηκαν για να μας δώσουν όλα τα δεδομένα σχετικά με τις αντιδράσεις του νέου μονοθεσίου.

Σε ερώτηση που έγινε στον Ιταλό για το αν είδε τα προβλήματα των κινητήρων της Renault, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Εμείς δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε τα επίπεδα απόδοσης αυτή τη στιγμή, ούτε της F14 T, ούτε εκείνα των ανταγωνιστών μας. Το σημαντικό πράγμα που θέλαμε να κάνουμε ήταν όσους γύρους το δυνατόν περισσότερους, για να δώσουμε στους μηχανικούς μας τα δεδομένα που χρειάζονται για να συνεχιστεί η εξέλιξη του αυτοκινήτου.

Οι ομάδες έχουν τρεις εβδομάδες για να προετοιμαστούν για την επόμενη περίοδο δοκιμών, η οποία είναι στις 19 Φεβρουαρίου στο Bahrain.

[Πηγή: GMM]

Keywords
Τυχαία Θέματα