Dieter Zetsche: Ο Alonso ίσως είναι ο καλύτερος οδηγός του grid

Ο Fernando Alonso θεωρείτε από πολλούς ως ο κορυφαίος πιλότος της γενιάς του. Έχοντας καταφέρει να αλλάξει το οδηγικό του στυλ αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας του στη Formula 1, ο Ισπανός δεν έχει χάσει την ταχύτητά του, παλεύοντας για το πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια, με σαφώς χειρότερα μονοθέσια από τον ανταγωνισμό.

Ένας από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή

στην αυτοκινητοβιομηχανία, είναι ο πρόεδρος της Daimler, Dieter Zetsche. Ο Zetsche βρέθηκε στα pit της Mercedes για να παρακολουθήσει το Grand Prix της Ισπανίας και έμεινε εντυπωσιασμένος από την απόδοση του τοπικού ήρωα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

Ο Alonso είναι ίσως ο καλύτερος οδηγός στο grid, αποδεικνύοντας το ακόμα και σε ένα ελαφρώς λιγότερο ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Οι οδηγοί, με τη νέα υβριδική δύναμη, πρέπει να είναι πολύ καλοί, γιατί τα αυτοκίνητα δεν είναι πλέον τα “τραμ” που βλέπαμε μέχρι σήμερα.

Ο Ισπανός βρίσκεται στην πέμπτη χρονιά της συνεργασίας του με τη Ferrari και η Scuderia δεν έχει καταφέρει αυτά τα χρόνια να δημιουργήσει ένα μονοθέσιο αντάξιο του ταλέντου του. Έτσι, τα “πηγαδάκια” τον θέλουν να αποχωρεί από το Maranello, με πιθανούς προορισμούς αυτούς της McLaren-Honda, της Red Bull (με “επαφές” από πέρυσι) ή της Mercedes, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Ο ίδιος ο Alonso έχει δηλώσει πως θέλει να κλείσει την καριέρα του στους κόκκινους, όμως οι δηλώσεις Zetsche αναθερμάναν τις φήμες για επαφές με τα ασημένια βέλη, παρόλο που οι Niki Lauda και Toto Wolff έχουν αρνηθεί τις όποιες εικασίες γύρω από το θέμα. Το καλοκαίρι πλησιάζει, όπως και η silly season της Formula 1, με τον Ισπανό να αποτελεί τον αγαπημένο οδηγό των μετακινήσεων.

[Photo Copyrights: Mercedes AMG F1 Team]

Keywords
Τυχαία Θέματα