Dennis: Η έννοια του βασικού χορηγού δεν υφίσταται πλέον

Η ομάδα της McLaren βρίσκεται χωρίς βασικό χορηγό από το 2013, όταν τελείωσε η συνεργασία της με την Vodafone, κι από τότε, δεν έχει βρεθεί ο ιδανικός αντικαταστάτης που θα προσφέρει το σωστό ποσό για να διαφημιστεί πάνω στα μονοθέσια του Woking. Αυτό το θέμα απασχολεί αρκετά τους φίλους της ομάδας, δεν φαίνεται όμως να κάνει το ίδιο και με τον επικεφαλής του Group, Ron Dennis,

ο οποίος θεωρεί απαρχαιωμένη την έννοια του βασικού χορηγού, εξηγώντας το γιατί:

Ο βασικός χορηγός δεν υφίσταται πια ως έννοια. Αν κοιτάξετε τι ήταν κανονικά ο βασικός χορηγός, αποτελούσε κάπου μεταξύ του 40 και 50 τοις εκατό του προϋπολογισμού σου. Εκεί που βρίσκονται οι προϋπολογισμοί για μια ανταγωνιστική ομάδα (σήμερα), καμία εταιρεία δεν θα έρθει να σου δώσει αυτά τα χρήματα.

Ως εκ τούτου, αυτό που κάνεις είναι να κόψεις σε μικρά κομμάτια (το χώρο), έτσι ώστε να δελεάσεις μια σειρά από επιχειρήσεις με παρόμοια φιλοσοφία με εσένα, για να βρεθούν στο αυτοκίνητο. Εάν έχουμε περιθώρια για μεγαλύτερες μάρκες στα αυτοκίνητά μας; Ναι, έχουμε. Αλλά η πραγματικότητα είναι, ότι είμαστε σε μια θέση όπου η τεχνολογική πλευρά της επιχείρησής μας, μας παρέχει διαφορετική δυναμική (εσόδων).

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ο Dennis δήλωσε πως δεν έχει σταματήσει να αναζητά χορηγούς που θα προσφέρουν μεγαλύτερα ποσά, όχι όμως κάποιον βασικό χορηγό. Όσο για το παιχνίδι αναμονής που παίζει, τονίζει για μια ακόμη φορά, πως δεν σκοπεύει να ξεπουλήσει τον χώρο πάνω στα μονοθέσια της McLaren.

Δεν έχουμε παραιτηθεί από την ιδέα της προσέλκυσης μεγαλύτερων χρηματικών ποσών με το αυτοκίνητό μας, αλλά αυτό που δεν θέλουμε να κάνουμε, είναι να βάλουμε πάνω τους μεγάλα brand names, με χαμηλά επίπεδα χρημάτων.

Νιώθω λίγο σαν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία είχε ένα μίζερο σερί αγώνων και έχασε έδαφος στο πρωτάθλημα. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είμαστε η Γιουνάιτεντ, εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορούμε να πούμε: “Θα μας υποστηρίξετε; Είμαστε ακόμα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ”.

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να αρχίσεις ξαφνικά να κλείνεις συμφωνίες που να ανήκουν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αυτό ίσως να είναι λάθος, αλλά αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτομαι.

[Photo Copyrights: LAT Photographic/McLaren F1 Team]

Keywords
Τυχαία Θέματα