De la Rosa: Καλύτερος ο προσομοιωτής της McLaren από αυτόν της Ferrari

14:33 9/2/2013 - Πηγή: AutoBlog

Από τις 16 Ιανουαρίου, ο Pedro de la Rosa είναι δοκιμαστής στη Ferrari. Σήμερα, ο Ισπανός οδηγός ήταν πρώην δοκιμαστής της McLaren, επομένως έχει οδηγήσει στον προσομοιωτή της βρετανικής ομάδας, ο οποίος θεωρείται ότι είναι ο καλύτερος απ’ όλες τις ομάδες της Formula 1,

κάτι που είναι σημαντικό, καθώς βοηθά τις ομάδες να κάνουν διάφορες δοκιμές και να ελέγξουν κάποια δεδομένα, πριν τα περάσουν στα μονοθέσια στο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, ή ακόμα και στις χειμερινές δοκιμές.

Ο De la Rosa αναφέρεται στον προσομοιωτή της πρώην ομάδας του, τον οποίο συγκρίνει με αυτόν της Scuderia, λέγοντας ότι είναι κατώτερος απ’ αυτόν της McLaren, ενώ τονίζει πως πρέπει να βελτιωθεί το πρόγραμμα γύρω από τον προσομοιωτή.

Πρέπει να δουλέψουμε. Βρίσκομαι εδώ για να βοηθήσω να κατανοήσουμε το μονοθέσιο και να επιταχύνουμε όλο το πρόγραμμα προσομοίωσης. Μπορείς να μαντέψεις πού είμαστε, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, κι αυτός είναι ο λόγος που με προσέλαβαν, για να συμβάλω κι εγώ σ’ αυτό. Δεν είμαστε εκεί που θέλουμε να είμαστε, αλλά είμαι πολύ άνετα με τους ανθρώπους που έγω γύρω μου. Τώρα, πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα στο πρόγραμμα προσομοίωσης.

Ας είμαστε ρεαλιστές: ο προσομοιωτής της McLaren κατασκευάστηκε το 2003, οπότε είναι λίγα χρόνια μπροστά σε σχέση με τους προσομοιωτές των υπολοίπων ομάδων. Θα δούμε, αλλά ο λόγος που βρίσκομαι εδώ είναι για να επιταχύνω τη βελτίωση. Δεν είμαστε σίγουροι αν θα πάρει 6 μήνες, 1 χρόνο ή 2 χρόνια, αλλά πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, για να καλύψουμε τη διαφορά. Δεν υπάρχει κανένα τεστ, δυστυχώς, κι αυτό είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα για όλες τις ομάδες που δεν έχουμε πολύ αναπτυγμένο προσομοιωτή.

[Πηγή: ESPN F1 | Photo Copyright: FOTO STUDIO COLOMBO/Scuderia Ferrari]

Keywords
Τυχαία Θέματα