Button: Ο Rosberg δεν πρέπει να εξωτερικεύει τη δυσαρέσκειά του, γιατί αυτό ευνοεί τον Lewis

Ο Nico Rosberg βρίσκεται σε πολύ δύσκολο σημείο στη μάχη του με τον Lewis Hamilton. Ο Γερμανός δεν θυμίζει σε τίποτα τον οδηγό που πάλεψε στα ίσια, και πολλές φορές κέρδισε, στο πρώτο μισό της περσινής χρονιάς τον Lewis. Πλέον μετράει ένα κάκιστο σερί στους τελευταίους 10 αγώνες, όπου ο teammate του τον έχει κερδίσει στους 9 από αυτούς, παίρνοντας κι 8 καρό σημαίες. Ένας πιλότος που σε βάθος χρόνου κέρδισε τον περσινό πρωταθλητή, είναι ο Jenson Button,

ο οποίος συμβουλεύει τον Rosberg πάνω στη συγκεκριμένη μάχη.

Μιλώντας στον Τύπο για κάτι που είσαι δυσαρεστημένος, το μόνο που καταφέρνει είναι να κάνει τον Lewis δυνατότερο. Ο Lewis είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό άτομο, όταν όμως το κεφάλι του είναι στο σωστό μέρος. Όλα κρίνονται στο να τον κερδίσεις σε άλλους τομείς.

Στον ένα γύρο δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος ταχύτερος, αλλά κατά τη διάρκεια ενός αγώνα; Ίσως. Πρέπει να κατασκευάσεις έναν τρόπο γύρω από τον Lewis, για να πάρεις το προβάδισμα απέναντί του. Αυτή είναι η περιοχή όπου θα πρέπει να δουλέψεις. Μπορείς να τον ταρακουνήσεις μόνο αν τον κερδίσεις, και με κάθε αγώνα που ο Lewis θα κερδίζει, η κατάσταση θα γίνεται χειρότερη (για τον Nico).

Στον αγώνα της Κίνας ο Rosberg ήταν φανερά δυσαρεστημένος με τον ρυθμό του Hamilton, ένα συμβάν το οποίο τονίζει πως είναι πλέον πίσω του. Όμως, και πέρσι στο Grand Prix της Ουγγαρίας ο Γερμανός ακολούθησε τις οδηγίες της ομάδας, χωρίς να πιέσει όσο θα μπορούσε τον teammate του, χάνοντας στο τέλος τον αγώνα.

Ο Button ξέρει πολύ καλά πως υπάρχουν πιέσεις και δυσκολίες όταν παλεύεις για νίκες και πρωταθλήματα, παροτρύνοντας τον Rosberg να βελτιωθεί στις κατατακτήριες, για να γυρίσει την κατάσταση.

Ο Nico δεν είναι χαρούμενος και έχει το δικαίωμα να μην είναι, αλλά ποιόν μπορεί να δείξει με το δάχτυλο; Είναι ένα συναισθηματικό rollercoaster και το να προσπαθήσεις να καταλάβεις τι σημαίνει να είσαι ένας οδηγός αγώνων, είναι πολύ δύσκολο. Η πίεση είναι τόσο υψηλή. Ο Lewis έχει κερδίσει 8 από τους 10 αγώνες και ο Nico μόνο 1, αυτό είναι μεγάλο. Δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο…

Όταν παλεύεις μπροστά, πρόκειται να υπάρξουν μάχες, επειδή είστε και οι δύο στο ίδιο αυτοκίνητο και θέλετε και οι δύο να κερδίσετε. Πρόκειται να υπάρξουν διαφωνίες. Έτσι είναι οι αγώνες ταχύτητας και το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να ξεκινάς από μπροστά. Όταν είσαι μπροστά, μπορείς να πάρεις την πρώτη επιλογή.

Το Μπαχρέιν είναι μια πίστα που ταιριάζει στον Γερμανό. Εκεί, στο ντεμπούτο του, εντυπωσίασε με την ομάδα της Williams, γράφοντας στην πορεία και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, ενώ μετράει και δυο σερί pole positions. Πλέον, πρέπει να κερδίσει για να κλείσει και τη βαθμολογική διαφορά, αλλά κυρίως, για να αντιστρέψει την ψυχολογία.

Ο Nico θα μπορούσε να ανακάμψει στον επόμενο αγώνα. Ήταν δυνατός στο Μπαχρέιν πέρσι και θα μπορούσε να κερδίσει αυτό το Σαββατοκύριακο. Τότε θα τα αφήσει όλα πίσω του και αν συνεχίσει να κερδίζει στους επόμενους αγώνες, θα μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα