Audi: “Η Tesla έκανε τα πάντα σωστά στο Supercharger δίκτυό της”

O Stefan Nieman είναι ο επικεφαλής της Audi σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά της μοντέλα και σε πρόσφατη ομιλία του σε μια συνεδρίαση του VDA, του γερμανικού συνδέσμου κατασκευαστών αυτοκινήτων είπε:

Μισώ να το παραδεχτώ, αλλά η Tesla έκανε τα πάντα σωστά σε ότι αφορά το Supercharger δίκτυό της.

Ο Niemand στην ομιλία του είπε πως τα τωρινά ηλεκτρικά μοντέλα χρειάζεται να βελτιωθούν σημαντικά, αφού εκτός από πιο αργά σε σχέση με τα συμβατικά

αυτοκίνητα, έχουν μικρότερη αυτονομία και είναι κατά πολύ ακριβότερα. Συμπλήρωσε πως πρέπει να επεκταθεί η υποδομή των φορτιστών παγκοσμίως, με την Audi να βγάζει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το Q6 e-tron το 2018. Η Audi έχει ξεκινήσει συνομιλίες με άλλες γερμανικές και αμερικάνικες αυτοκινητοβιομηχανίες για την ανάπτυξη ενός κοινού δικτύου φόρτισης των ηλεκτρικών μοντέλων, παρόμοιο με το Supercharger δίκτυο της Tesla. Τα ηλεκτρικά μοντέλα της Audi θα έχουν ίδιο βύσμα φορτιστή τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Η.Π.Α και για την ώρα δεν έχει παρθεί η όποια απόφαση.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο Scott Keogh, ο πρόεδρος της Audi Αμερικής είχε πει πως έως το 2025, το 20-25% των συνολικών πωλήσεών της Audi θα είναι από plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα