Aston Martin V8 Vantage GTE [w/video]

H Aston Martin ανακοίνωσε τη νέα V8 Vantage GTE η οποία θα συμμετάσχει στο World Endurance πρωτάθλημα της FIA. Η GTE βασίζεται πάνω στη Vantage GT2, φορά χρώματα της Gulf και έχει κατασκευαστεί ώστε να πληροί τους κανονισμούς της GTE κατηγορίας. Το σώμα της είναι κατασκευασμένο από carbon και φορά ένα αεροδυναμικό

bodykit με carbon spliiter, διαχύτη και μεγάλη αεροτομή. Τα φρένα είναι της Brembo, φορά πλήρως ρυθμιζόμενες coilover αναρτήσεις ενώ στο εσωτερικό υπάρχει και ένα roll cage.

Κάτω από το καπό της, βρίσκεται έναν V8 4.5-λίτρων με νέα κυλινδροκεφαλή, νέες μπιέλιες, νέες βαλβίδες, νέους εκκεντροφόρους ενώ υπάρχει και μια αγωνιστική εξάτμιση. Συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο με ένα ειδικό σύστημα ψύξης λαδιού/αέρα.

Ντεμπούτο θα κάνει στον 12ωρο αγώνα του Sebring στις 17 Μαρτίου, ενώ θα λάβει μέρος και στον 24-ωρο αγώνα του Le Mans τον Ιούνιο. Οδηγοί του είναι οι Darren Turner (GBR), Stefan Mücke (D) και Adrian Fernandez (MX). Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα