Allison: Η οικονομία καυσίμου θα είναι το κλειδί για το 2014

Η μέχρι τώρα χρήση του προσομοιωτή από τους οδηγούς της Ferrari έχει δείξει ότι αυτοί θα πρέπει να προσαρμοστούν σε ένα εντελώς νέο στυλ οδήγησης κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2014.

Δεν είναι μόνο η αλλαγή των V8 κινητήρων 2.4-λίτρων με τους νέους 1.6-λίτρων V6 υπερτροφοδοτούμενων και ERS, αλλά ο περιορισμός στην ποσότητα των καυσίμων ανά αγώνα που θα τους αναγκάσει να αλλάξουν το αγωνιστικό τους στιλ οδήγησης.

Από αυτή τη σεζόν, οι οδηγοί θα πρέπει να

έχουν 100 κιλά καυσίμου στα ρεζερβουάρ τους για κάθε Grand Prix, περίπου 60 κιλά λιγότερο από ότι το 2013. Η αλλαγή αυτή είναι ζωτικής σημασίας, καθώς δίνει μεγάλο νόημα στην οικονομία καυσίμου στα μονοθέσια του 2014.

Ο Τεχνικός Διευθυντής, James Allison, ανέφερε χαρακτηριστικά:

Ο Fernando Alonso χρησιμοποίησε τον προσομοιωτή και αυτό ήταν αρκετά ενδιαφέρον για εμάς. Ο Fernando μας έδωσε κάποιες σημαντικές πληροφορίες. Τα στοιχεία αυτά ήταν σημαντικά για την ομάδα, όσον αφορά πράγματα που μπορεί να διαχειριστεί κατά τη διάρκεια των δοκιμών και του αγώνα. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, το μονοθέσιο θα έχει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια διαθέσιμη και έτσι θα μπορεί να βρεθεί στα όρια της ροής καυσίμου που είναι τα 100 κιλά ανά ώρα. Στον αγώνα θα είναι διαφορετικά. Για μερικούς αγώνες τα 100 κιλά καυσίμων είναι περισσότερο από αρκετά, αλλά σε άλλους αγώνες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να διαχειριστούν το καύσιμο σε κάθε γύρο. Ο διαφορετικός τρόπος οδήγησης, θέλει σίγουρα εξάσκηση, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να είναι γρήγοροι, αλλά να μην χρησιμοποιούν πάρα πολύ καύσιμο.

Δηλαδή το 2014 πρέπει να είναι γρήγοροι οι οδηγοί και να καταφέρνουν να κάνουν το μονοθέσιο τους να μην καταναλώνει μεγάλη ποσότητα καυσίμου. Μάλιστα…εγώ ανυπομονώ να το δω!

[Πηγή : PlanetF1]

Keywords
Τυχαία Θέματα