9.119 Volkswagen και Audi με το παράνομο λογισμικό στην Ελλάδα

Όπως ανακοίνωσε η Kosmocar, η ελληνική εισαγωγική για τα μοντέλα της Volkswagen και της Audi, το παράνομο λογισμικό βρίσκεται σε 6.362 επιβατικά οχήματα Volkswagen, 1.875 οχήματα Audi και 882 επαγγελματικά οχήματα Volkswagen. Αυτά τα οχήματα,

συγκεκριμένων μοντέλων και ετών κατασκευής, είναι εξοπλισμένα αποκλειστικά με τους 1.6 TDI και 2.0 TDI EA 189 Euro 5 πετρελαιοκινητήρες.

Το πρόγραμμα δράσης προβλέπει ως πρώτο βήμα, την ενημέρωση των κατόχων στους οποίους αφορά το θέμα. Όπως αναφέρει η εταιρία, τα αυτοκίνητα παραμένουν τεχνικά ασφαλή και κατάλληλα για χρήση και μέσα στις επόμενες ημέρες, από τις ιστοσελίδες volkswagen.gr και audi.gr θα παρέχεται συνεχής ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη, καθώς και η δυνατότητα στους κατόχους να διακρίνουν αν το όχημά τους επηρεάζεται, με την εισαγωγή του αριθμού πλαισίου (VIN).

Στην συνέχεια, η Volkswagen και οι άλλες μάρκες του VW Group των οποίων τα αυτοκίνητα επηρεάζονται, θα επιδείξουν εντός Οκτωβρίου στις αρμόδιες υπηρεσίες, τις τεχνικές λύσεις και την εφαρμογή τους. Κατόπιν αυτών, θα ενημερωθούν οι κάτοχοι των οχημάτων προκειμένου να κλείσουν ραντεβού στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Συνεργατών Service της Kosmocar για την εφαρμογή των απαραίτητων τεχνικών μέτρων. Η ανακοίνωση κλείνει με την επισήμανση πως από το dieselgate δεν επηρεάζονται όλα τα καινούργια οχήματα που διαθέτουν το πανευρωπαϊκά ισχύον πρότυπο EU6.

Keywords
Τυχαία Θέματα