€18.500.000 ετήσιο τέλος θα πληρώνει ο Mateschitz για το Αυστριακό GP

Η Αυστρία προετοιμάζεται για να υποδεχτεί τα μονοθέσια της Formula 1 σε περίπου έναν χρόνο από τώρα, φυσικά στο Red Bull Ring (πρώην A1 Ring), το οποίο αγόρασε ο ιδιοκτήτης τής Red Bull Racing, Dietrich Mateschitz το 2007 κι έκανε εργασίες για να είναι η αυστριακή πίστα σύμφωνη με τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Όπως

συμβαίνει με κάθε πίστα που βρίσκεται στο πρόγραμμα της Formula 1, έτσι και το Red Bull Ring θα πληρώνει ετήσιο τέλος, το οποίο για τη συγκεκριμένη πόστα αναμένεται να είναι περίπου €18.500.000, με τον Mateschitz ν’ αρνείται ότι έχει κάποια ειδική έκπτωσή, λόγω της σχέσης που έχει με τον Bernie Ecclestone.

Ο Αυστριακός λέει, επίσης, πως τα έσοδα από τα εισιτήρια των θεατών θα χρησιμοποιηθούν για τις λειτουργικές δαπάνες, και όχι για την πληρωμή των τελών. Οι εργασίες στην πίστα δεν έχουν ολοκληρωθεί, και κάτι που πρέπει να γίνει είναι η αύξηση της χωρητικότητας των θεατών, από τις 40.000 θέσεις που είναι σήμερα, με τον Mateschitz να περιμένει περίπου 60.000 θεατές στους αγώνες, κάτι που θα εξαρτηθεί και από τις καιρικές συνθήκες, όπως λέει.

[Πηγή: GMM]

Keywords
Τυχαία Θέματα