15 μέλη σε group στο Facebook που προειδοποιούσε για κάμερες ταχύτητας καταδικάστηκαν στη Γαλλία

Στο Facebook υπάρχει ένα group που ονομάζεται “Le Groupe qui te dit ou est la police en Aveyron” ή αν προτιμάς στα Ελληνικά, “Το group που σου λέει πού είναι η αστυνομία στο Aveyron”. Σκοπός της εν λόγω ομάδας ήταν να προειδοποιεί τους φίλους οδηγούς για την τοποθεσία

των ραντάρ/καμερών ταχύτητας στην περιοχή του Aveyron.

Τον Ιούνιο που μας πέρασε, η τοπική αστυνομία αντιλήφθηκε την ύπαρξη του group και όπως μπορείς να φανταστείς δεν ήταν ιδιαίτερα χαρούμενη, οπότε ζήτησε από το δικαστήριο να διώξει τα μέλη του. Αρχικά, εντοπίστηκαν 10 μέλη της ομάδας και αργότερα προστέθηκαν άλλα 5 σε αυτά. Και τα 15 μέλη, καταδικάστηκαν σε απαγόρευση οδήγησης για έναν μήνα καθώς βρέθηκαν ένοχοι για “εντοπισμό ή παρέμβαση στο έργο της Τροχαίας”

Η Γαλλία γενικά είναι ιδιαίτερα αυστηρή όσον αφορά στις πρακτικές αυτού του είδους αφού έχει ήδη απαγορεύσει τη χρήση ραντάρ εντοπισμού μπλόκων ή καμερών ενώ το 2012, απαγόρευσε και τη χρήση GPS με δεδομένα τοποθεσίας σταθερών καμερών ταχύτητας. Όμως αυτή η απόφαση είναι σημαντική αφού θέτει δεδικασμένο. Ο δικηγόρος της ομάδας λέει πως η απόφαση του δικαστηρίου δεν έχει νόημα αφού η ίδια η Αστυνομία και η Τροχαία χρησιμοποιεί το Facebook για να προωθήσει τα μπλόκα της ενώ ο ιδρυτής της ομάδας, Mathieu Chane αναφέρει πως η δική του ομάδα, είναι μία από τις πολλές στην Γαλλία που κάνουν το ίδιο πράγμα. Τέλος, να σημειώσουμε πως ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το αν τα 15 μέλη της ομάδας θα ασκήσουν το δικαίωμα έφεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα