13 νέα αυτοκίνητα από την Mercedes-Benz έως το 2020

Ο CEO της Daimler Dieter Zetsche στο περιθώριο της ετήσιας συνέντευξης τύπου στη Στουτγάρδη, ανακοίνωσε ότι έως το 2020, η Daimler θα παρουσιάσει 13 ολοκαίνουργια αυτοκίνητα.

Η αρχή θα γίνει με την GLA, η οποία θα παρουσιαστεί σε μορφή πρωτότυπο στην έκθεση της Σανγκάη τον Απρίλιο με την έκδοση παραγωγής να παρουσιάζεται λίγους μήνες αργότερα, στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Ακολουθεί η νέα S-Class η οποία θα είναι διαθέσιμη σε πέντε εκδόσεις (με τρία διαφορετικά

μεταξόνια, coupe και cabrio) με την sedan έκδοση να αναμένεται να παρουσιαστεί τον Μάρτιο στη Γενεύη.

Ο Zetsche αποκάλυψε ότι η Mercedes-Benz ετοιμάζει ένα νέο SUV για την Αμερικάνικη αγορά το οποίο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της στη πόλη Tuscaloosa της Αλαμπάμα. Πρόκειται για την MLC, ή αλλιώς την coupe έκδοση της M-Class η οποία θα βγει στην αγορά το 2014, ως μοντέλο του 2015.

Το αυτοκίνητο θα τεθεί απέναντι από το BMW X6, θα βασίζεται πάνω στη νέα M-Class, θα είναι τετραθέσιο και θα διαθέτει στιλιστικές επιρροές από την CLS. Από μηχανικής πλευράς, στη γκάμα θα υπάρχει ο V6 diesel 3.0-λίτρων απόδοσης 258 ίππων, ο V6 βενζινοκινητήρας 3.5-λίτρων απόδοσης 306 ίππων αλλά και ο V8 4.6-λίτρων απόδοσης 435 ίππων. Φυσικά θα υπάρχει και μια υβριδική έκδοση αλλά και η GLS 63 AMG η οποία θα φορά τον twin-turbo V8 5.5-λίτρων απόδοσης 525 ίππων με 700 Nm ροπής.

[Πηγή: Daimler]

Keywords
Τυχαία Θέματα