Ζοτς: Εκανε λάθος ο Πέκοβιτς

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Arena του Μαυροβουνίου, μίλησε για το έκτο Ευρωπαϊκό του τριφυλλιού, αλλά και για την απόφαση του Νίκολα Πέκοβιτς να μετακομίσει στο ΝΒΑ. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
"Μετά το πρώτο τρόπαιο στην Κωνσταντινούπολη, πίστευα πως δεν θα πάρω άλλο. Είχα πει στο Νίκολιτς ότι είναι τρελός
όταν μου είπε πως θα πάρω και άλλα τρόπαια μετά. Τότε σκεφτόμουν πως θα το πάρω ή τώρα ή ποτέ και όταν κατακτήσαμε το τρόπαιο πίστεψα πως αυτή η επιτυχία δεν θα επαναλαμβανόταν! Είμαι χαρούμενος που συνέβη ξανά και ξανά, και ξανά και ξανά και ξανά και ξανά και ξανά".Για το που βρίσκει την τόση ενέργεια:
"Λατρεύω τη δουλειά μου. Έχω διάθεση, μεγάλη διάθεση για κάθε προπόνηση, για να ξανασυναντήσω τους παίκτες μου. Ακόμα και σήμερα, κάθε μέρα μαθαίνω κάτι. Όποιος νομίζει πως τα ξέρει όλα, είναι ηλίθιος. Όταν δω ότι δεν έχω πλέον κίνητρο πιθανόν να πάω για ψάρεμα!".Για το πότε πίστεψε ότι όλα έχουν κριθεί στην Βαρκελώνη:
"Πήγαμε στην Βαρκελώνη με μια πολύ συγκεκριμένη αποστολή: να πάρουμε το τρόπαιο. Το πιο σημαντικό ήταν να ετοιμάσουμε τον ημιτελικό, γιατί για τον τελικό δουλεύεις όλη τη χρονιά και δεν έχει σημασία ποιος είναι απέναντι σου."Με την Μακάμπι κάναμε πολύ καλό παιχνίδι στην τρίτη περίοδο και τότε ήμουν... αρκετά σίγουρος πως θα νικήσουμε. Και παρ' ότι στο τέλος χάσαμε μπάλες, υπό την πίεση των αντιπάλων μας, επιτύχαμε να κάνουμε καλό τελείωμα. Βέβαια, είχαμε την ευκαιρία να τελειώσουμε πιο νωρίς το ματς".Για το στυλ που παίζει η ομάδα του:
"Το πιο σημαντικό είναι το μπάτζετ! Είχαμε ένα αρκετά δύσκολο καλοκαίρι, γιατί έφυγαν τρεις εκπληκτικοί παίκτες, οι Γιασικεβίτσιους, Πέκοβιτς και Σπανούλης, οι οποίοι έπαιζαν πολύ σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι μας. Στην αρχή της Ευρωλίγκας, κανείς δεν μας έδινε έστω μια πιθανότητα να καταφέρουμε κάτι."Μίλησα στους παίκτες, τους είπα πως `έχετε την ποιότητα να παίξετε εκπληκτικό μπάσκετ. Αν δουλέψουμε πολύ σκληρά και με πάθος, θα καταφέρουμε να πάρουμε τον τίτλο` και τα κατάφεραν και γιατί οι Διαμαντίδης, Φώτσης, Τσαρτσαρής και Μπατίστ που παίζουν τα περισσότερα χρόνια στην ομάδα, έχουν πάντα την αποστολή να μάθουν στους νέους τι σημαίνει να παίζουν για τον Παναθηναϊκό. Το κίνητρο ήταν το πιο μεγάλο πράγμα σε αυτήν μας την επιτυχία".Για το ποιοι παίκτες είναι σαν προπονητές στο γήπεδο:
"Σίγουρα σε αυτούς θα βάλουμε τα ονόματα των Διαμαντίδη, Τζόρτζεβιτς, Μποντιρόγκα, Ντανίλοβιτς, Βιγιακάμπα και Σαμπόνις".Για την απόφαση του Πέκοβιτς:
"Νομίζω πως έκανε λάθος που επέλεξε να πάει στο ΝΒΑ. Αυτή η απόφαση δεν ήταν τόσο καλή για αυτόν. Αυτή όμως, ήταν η επιλογή του και πρέπει να τη σεβαστούμε. Μας βοηθούσε με κάθε τρόπο και είμαι χαρούμενος που δούλεψα μαζί του".Για τον τελικό του Κυπέλλου:
"Η αντιπαλότητα είναι μεγάλη. Αν όλα όσα αφορούσαν τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό ήταν λίγο πιο φυσιολογικά, για παράδειγμα οι φίλαθλοι, όλα θα ήταν πολύ καλύτερα! Πρόκειται για δυο πολύ καλές ομάδ
Keywords
Τυχαία Θέματα