Ζαραβίνας: Τέλος απο την Εθνική το καλοκαίρι

Λίγες ημέρες πριν από τους αγώνες της εθνικής ομάδας ανδρών με την Κύπρο και τη Βοσνία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2013, ο Γιώργος Ζαραβίνας ανακοίνωσε την απόφασή του να ολοκληρώσει την καριέρα του με την γαλανόλευκη μετά από 13 χρόνια!

Αναλυτικά η συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΧΕ:
-Είναι έκπληξη η φετινή παρουσία του Διομήδη στο πρωτάθλημα;
"Τα αποτελέσματα που θα φέρει μια ομάδα είναι παρανομαστής

πολλών πραγμάτων. Ξέραμε όμως ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί, είχαμε δουλέψει πολύ στην προετοιμασία και απλά περιμέναμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας".

-Ήρθε η ώρα του Διομήδη να φτάσει σε έναν τίτλο φέτος;
"Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά τίποτα. Ο Φεβρουάριος θα καθορίσει πολλά όσον αφορά τους τίτλους. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, τα δυνατά μας σημεία και τις αδυναμίες μας. Οι ομάδες που έχουμε να συναγωνιστούμε για τους τίτλους είναι πολύ δυνατές. Η ΑΕΚ είναι πλήρης, ενώ δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε τον ΠΑΟΚ και τον Δούκα. Στο Κύπελλο,θα παίξουμε στα ημιτελικά με την ΑΕΚ ή τον Δούκα εκτός έδρας. Είναι παιχνίδια -πρόκληση όχι μόνο για εμάς, αλλά και για όλο το ελληνικό χάντμπολ".

-Έχεις οριοθετήσει το τέλος της καριέρας σου;
"Το έχω οριοθετήσει όσον αφορά την Εθνική. Έχω αποφασίσει πως θα αγωνιστώ μέχρι τον επόμενο Ιούνιο, εφόσον προκριθούμε στα μπαράζ και φυσικά αν είμαι στις επιλογές του προπονητή. Ακόμα και αν η ομάδα καταφέρει να προκριθεί στο Παγκόσμιο του 2013, εγώ δεν θα ακολουθήσω.

"Θα χαρώ πολύ αν περάσουμε και θα πάω να δω τα παιδιά από την κερκίδα. Ο δικός μου ο κύκλος στην Εθνική έκλεισε. Δεν θα μπορέσω να ακολουθήσω άλλο ψυχολογικά και σωματικά. Όποιος παίζει στην Εθνική πρέπει να είναι 100% έτοιμος. Όλα αυτά τα χρόνια έδωσε πραγματικά ότι μπορούσα".

-Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή σου στην Εθνική;
"Η 6η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα χωρίς αμφιβολία, διότι ήταν μεγαλύτερη επιτυχία και από τους Ολυμπιακούς. Η χειρότερη ήταν ο αποκλεισμός από την Πορτογαλία στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2008, διότι εκεί καταλάβαμε πως ξεκίνησε η κατρακύλα. Το κλίμα ήταν πολύ άσχημο εντός και εκτός αποδυτηρίων".

-Για την προσπάθεια της Εθνικής στα Προκριματικά του Παγκοσμίου του 2013 ποια είναι η γνώμη σου;
"Είναι καθαρά θέμα ημέρας. Η προετοιμασία είναι μικρή. Η κούραση δεδομένη. Η ομάδα έχει μια δυναμική ένα καλό κλίμα και παλμό και εύχομαι να συνεχιστεί και τον Ιανουάριο. Πιστεύω πως όποιοι αγωνιστούν θα είναι 100% συνειδητοποιημένοι, διότι δεν υπάρχουν περιθώρια και πολλούς και χρονικά".

Keywords
Τυχαία Θέματα