Βασσάρας: Εχθρός των διαιτητών η καχυποψία

Για τα προβλήματα της ελληνικής διαιτησίας και τις προσπάθειες, που γίνονται για να βελτιωθεί η κατάσταση μίλησε ο Κύρος Βασσάρας, που ισχυρίστηκε ότι εχθρός των διαιτητών είναι η καχυποψία. Ο υπεύθυνος για τους ορισμούς διαιτητών βρέθηκε στο Ρέθυμνο τις προηγούμενες ημέρες για να διδάξει στη Σχολή Προπονητών UEFA Β και παραχώρησε συνέντευξη στο Cretesports.gr .


Μίλησε για την τωρινή κατάσταση στην ελληνική διαιτησία, στις εξελίξεις που έρχονται, ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές να δώσουν το καλό

παράδειγμα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα επόμενα χρόνια θα έχουμε καλύτερη διαιτησία και θα δούμε ελληνες διαιτητές σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Διδάξατε αυτές τις ημέρες σε υποψήφιους προπονητές… Β«Νομίζω ότι είναι το αυτονόητο να γνωρίζουν οι προπονητές τους κανόνες. Έχουμε μια πολύ στενή συνεργασία με την ΕΠΟ και τις σχολές προπονητών. Κάνουμε ενημέρωση κανόνων και προσπαθούμε να καλύψουμε τα κενά που υπάρχουν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους προπονητές, βέβαια, που είναι η δουλειά τους και πρέπει να γνωρίζουν. Προσπαθούμε και δουλεύουμε πάνω στην κατάργηση της νοοτροπίας που λέει ότι πρώτα ξεκινάω να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο και μετά μαθαίνω τους κανόνες. Αυτό δε συμβαίνει πουθενά αλλού! Για παράδειγμα, όταν ξεκινάς να παίζεις τάβλι, πρώτα μαθαίνεις πώς παίζεται και μετά αρχίζεις να παίζεις. Οι προπονητές πλέον για να πάρουν το δίπλωμά τους, πρέπει να περάσουν από εξετάσεις που δεν διαφέρουν από εκείνες των διαιτητών. Η ανταπόκριση, πάντως, είναι πάρα πολύ καλήΒ».

Παρατηρείτε αλλαγή στη στάση των προπονητών απέναντι στους διαιτητές με δεδομένο ότι έχει αλλάξει πλέον ο τρόπος που παίρνουν το δίπλωμά τους; Β«Σίγουρα αυτές οι συναντήσεις, όπως κάθε ημερίδα και κάθε σεμινάριο αφήνει θετικά πράγματα. Όταν ο προπονητής γνωρίζει τους κανονισμούς, γνωρίζει και τη συμπεριφορά του διαιτητή και ξέρει το γιατί συμπεριφέρθηκε έτσι. Έχει βοηθήσει πολύ και η χρήση εκπαιδευτικού υλικού που έχουμε δημιουργήσει, σε συνεργασία με τους καταρτισμένους εκπαιδευτές μας. Δεν διεκδικούμε δάφνες καθηγητών Πανεπιστημίου, αλλά προσπαθούμε να έχουμε ενιαία γλώσσα. Η αλήθεια είναι ότι έχουν μειωθεί τα κρούσματα διαμαρτυριών μέσα στο γήπεδο. Πολλές φορές και οι ίδιοι οι προπονητές που έχουν κάνει εμπρηστικές δηλώσεις, σε πολλά σεμινάρια που έχουμε συναντηθεί δείχνουν ότι έχουν μετανιώσει, γιατί κατάλαβαν ότι δεν κέρδισαν τίποτα με τη στάση τουςΒ».

Θα έχετε παρατηρήσει ότι σε πολλούς αγώνες οι οπαδοί – φίλαθλοι πολλές φορές διαμαρτύρονται όταν παίρνουν το ερέθισμα από έναν παίκτη, ή προπονητή με συνέπεια αυτό να το χρησιμοποιούν ως άλλοθι για να μπορούν να δημιουργήσουν περισσότερες ζημιές, ύβρις και γενικότερα άσχημες καταστάσεις. Ο φίλαθλος που έχει παρακολουθήσει, γνωρίζει και ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο δεν θα αντιδράσειΒ».

Οι συναντήσεις που κάνετε αφορούν διαιτητές, ποδοσφαιριστές, προπονητές και παράγοντες. Με τους φιλάθλους τι γίνεται; Β«Η ενημέρωση κανόνων ποδοσφαίρου δεν αφορά μόνο ποδοσφαιριστές. Έχουμε δημιου

Keywords
Τυχαία Θέματα