Βαλβέρδε: Να απολαύσουν το παιχνίδι

Μήνυμα στους φίλους του Ολυμπιακού έστειλε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που τόνισε πως όσοι βρεθούν στο Καραϊσκάκη θα απολαύσουν ένα παιχνίδι μεταξύ δύο ποιοτικών ομάδων και ευχήθηκε να μην συμβεί το παραμικρό. Ο βάσκος τεχνικός, που μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, αποποιήθηκε για την ομάδα του τον όρο του φαβορί, ενώ υποστήριξε πως το αποτέλεσμα του ντέρμπι δεν θα κρίνει το πρωτάθλημα, καθώς υπάρχουν πολλά παιχνίδια μέχρι το τέλος. Τόνισε πως η προετοιμασία συγκριτικά με τα υπόλοιπα ματς δεν έχει αλλάξει, δήλωσε πως περιμένει τους πράσινους να αγωνιστούν επιθετικά όπως με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, ενώ πρόσθεσε πως ακόμα δεν έχει σκεφτεί το ματς με την Μαρσέιγ, που ακολουθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαλβέρδε στο συνδρομητικό κανάλι:
Πώς λειτουργεί στον τρόπο προσέγγισης του ντέρμπι από εσάς και απ' τους παίκτες σας το γεγονός πως θα παίξετε με τον Παναθηναϊκό έχοντας βαθμολογικό μειονέκτημα; "Ο τρόπος προετοιμασίας του ντέρμπι είναι πάντα ο ίδιος, ανεξαρτήτως της βαθμολογίας. ’λλες φορές είχαμε παίξει το ντέρμπι, ενώ ήμασταν εμείς πρωτοπόροι στη βαθμολογία, αλλά δεν είχε καμία σημασία. Ένα ντέρμπι είναι τελείως διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι. Δεν υπάρχει φαβορί, παρόλο που παίζουμε στο Καραϊσκάκη. Δεν υπάρχει ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει τίποτα διαφορετικό στον τρόπο προετοιμασίας του. Και δεν έχει σημασία τη στιγμή που παίζουμε το ντέρμπι ποιος είναι πρώτος στη βαθμολογία".

Το αποτέλεσμα στο ντέρμπι θα επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξη στην κούρσα του πρωταθλήματος; "Ακόμη υπάρχει μπροστά μας μακρύς δρόμος στο πρωτάθλημα. Δεν πιστεύω πως αυτή τη στιγμή θα είναι καθοριστικό το αποτέλεσμα. Πρώτον, γιατί είναι πάρα πολύ νωρίς. Και δεύτερον γιατί έχουμε ένα ακόμη ντέρμπι να παίξουμε. Οπότε, παρόλο που είμαστε δύο βαθμούς πίσω απ' τον Παναθηναϊκό, αν χάναμε σίγουρα θα μεγάλωνε η απόσταση μεταξύ μας. Όμως κι αυτό δε θα ήταν καθοριστικό. Σίγουρα, όμως, αν κερδίσουμε θα περάσουμε μπροστά έναν βαθμό. Και πάλι αυτό δε θα σήμαινε κάτι".

Πόσο δυσχεραίνει τα πλάνα σας το γεγονός πως λίγα 24ωρα μετά το ντέρμπι των

Keywords