Τσιώλης: Ο Αρης αλλάζει σελίδα

Τα πλάνα του για τον Αρη της επόμενης σεζόν αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο τεχνικός της ομάδας, Σάκης Τσιώλης. Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero αποκάλυψε τις σχέσεις του για το ρόστερ της ομάδας και τόνισε πως θα επιχειρήσει να αλλάξει την αγωνιστική της φιλοσοφία.Αναλυτικά:Για τις δηλώσεις που είχε κάνει στην Λάρισα και ανησύχησαν ελαφρώς τον κόσμο του Αρη ξεκαθάρισε:
«Μάλλον θα πρέπει να βγαίνω συνέχεια και να βάζω τα πράγματα στην θέση
τους. Με τον κ. Πηλαδάκη είχα συναντηθεί όταν έφυγα από τον Βόλο, με είχε πλησιάσει για να συνεργαστούμε αλλά τότε η Λάρισα είχε προπονητή και δεν το προχώρησα, είπαμε να βρεθούμε πάλι αργότερα και για αυτό είπα βρέθηκα πιο κοντά από ποτέ στην Λάρισα. Στην συνέχεια βέβαια προέκυψε ο ’ρης και ήταν σίγουρα τιμή για μένα να είμαι προπονητής αυτής της ομάδας, θα τιμήσω λοιπόν το συμβόλαιο μου και όταν ολοκληρωθεί θα μιλήσουμε και θα δούμε τι θα γίνει.Έχω ζήσει τον ’ρη σαν αντίπαλος πολλά χρόνια και ξέρω το μέγεθος του ’ρη, ξέρω τι σημαίνει ’ρης και για αυτό είναι τιμή μου να προπονώ την ομάδα. Η δέσμευση στην οποία είχα αναφερθεί τότε αφορούσε περισσότερο στον εαυτό μου αλλά ο ’ρης με πίεσε, ήταν και η ομάδα σε κάπως δύσκολη θέση και έτσι το αποφάσισα, αν ο ’ρης δεν είχε προβλήματα τότε, δεν θα πήγαινα.. Αρχικά μου πρότειναν 2,5 χρόνια συμβόλαιο αλλά επειδή ξέρω πως είναι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο καμιά φορά, υπάρχουν και απρόβλεπτοι παράγοντες, ζήτησα να γίνει για 1,5 χρόνο και να συζητήσουμε πάλι όταν λήξει. Συνήθως δεν κάνω συμβόλαια και δεν μένω ποτέ στα συμβόλαια, όποτε οι ομάδες το ζητήσουν εγώ φεύγω και δεν έχω άλλες απαιτήσεις εκτός από τα δεδουλευμένα».Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την παρουσία του στον Αρη:
«Πρέπει να πω πάντως ότι τα πράγματα στον ’ρη ήταν καλύτερα από ότι περίμενα, η ομάδα ήταν σε δύσκολη θέση βαθμολογικά αλλά σε επίπεδο προϋποθέσεων για δουλειά, οργάνωσης και διοίκησης ήταν όλα πολύ καλύτερα από ότι περίμενα και αυτό είναι πολύ καλό γιατί τώρα θα έχω την ευκαιρία να δουλέψω ακόμη καλύτερα το καλοκαίρι. Δεν έχω άγχος για τίποτε ενώ πάνω από όλα είναι η ομάδα, η αύρα που έχει και η νοοτροπία που έχει, δεν είναι ούτε οι παίκτες ούτε ο προπονητής, είναι όλα μαζί. Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν ήρθα στην ομάδα ήταν να κάνω τους παίκτες να καταλάβουν ότι βρίσκονται σε μια μεγάλη ομάδα και έτσι πρέπει να αγωνίζονται. Κοίταξα να αλλάξω άμεσα το σύστημα και την τακτική που αγωνιζόταν η ομάδα έως τότε, να φέρουμε πιο πολλούς παίκτες στην επίθεση και να δυσκολέψουμε τις άλλες ομάδες μεταφέροντας το πρόβλημα στην περιοχή τους, έτσι πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε».Για το αν επιθυμεί ο ’ρης να κρατήσει το ίδιο ρόστερ:
«Με βάση τα αποτελέσματα και την εικόνα της ομάδας όσο ήμουν στον πάγκο, φυσικά θα ήθελα. Η ομάδα που παρουσιάσαμε είχε σαφή ταυτότητα και απέδιδε καλά, με δουλειά θα πήγαινε ακόμη καλύτερα. Πάντως στις προθέσεις μου δεν είναι να αλλάξω πολλά, το 70% με 80% του ρόστερ θα είναι το ίδιο και στην επόμενη σεζόν, δεν θέλουμε να κάνουμε πολλές προσθήκες».
Keywords
Τυχαία Θέματα