Τα εναλλακτικά πλάνα του Βαλβέρδε

Με την επιστροφή όλων των διεθνών στου Ρέντη το απόγευμα της Πέμπτης (13/10) η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με την ΑΕΚ θα μπει στην τελική της ευθεία. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε καταστρώνει τα τελευταία μου πλάνα, αλλά ακόμα δεν έχει καταλήξει, αφού περιμένει να δει την κατάσταση του Γιάννη Μανιάτη, που ενδεχομένως να αλλάξει τα σχέδιά του. Ο Μακούν φαβορί

για βασικός, θέση διεκδικεί και ο Αμπντούν.

Ο Βαλβέρδε έχει ανεβάσει στροφές στου Ρέντη ενόψει του ντέρμπι και οι δύο τελευταίες προπονήσεις θα κρίνουν το τελικό σχήμα του Ολυμπιακού στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Εχοντας τη σκέψη να ξεκουράσει τον Μέλμπεργκ, που έχει διαδοχικά ματς, ο Βαλβέρδε έχει δείξει σε δύο διαδοχικές προπονήσεις πως η 11άδα του θα αποτελείται από Κοστάντσο, Μοντέστο δεξιά, Χολέμπας αριστέρα, Μαρκάνο και Αβράαμ στο κέντρο της άμυνας, Ορμπάιθ και Μακούν στο κέντρο, ο Ιμπαγάσα μπροστά τους και οι Φουστέρ, Τζιμπούρ και Μιραλάς στην επίθεση.

Αυτή η 11άδα φαίνεται να είναι η πρώτη επιλογή του Βαλβέρδε, ωστόσο ο βάσκος έχει και εναλλακτικά πλάνα στο μυαλό του. Σε αυτά σημαντικό ρόλο παίζουν δύο παίκτες, που πιθανότατα να διαφοροποιήσουν τους έντεκα, που θα ξεκινήσουν στο ΟΑΚΑ.

Ο λόγος για τους Μανιάτη και Αμπντούν. Σε περίπτωση που ο Βαλβέρδε κρίνει πως ο Μανιάτης μπορεί να βγάλει ολόκληρο 90λεπτο, ο έλληνας διεθνής θα πάρει τη θέση του Μοντέστο, που με τη σειρά του θα δώσει μάχη με τον Μακούν για τον παρτενέρ του Ορμπάιθ στη μεσαία γραμμή των ερυθρολεύκων.

Το δεύτερο εναλλακτικό πλάνο του Βαλβέρδε έχει να κάνει με τον αλγερινό, τον οποί σκέφτεται ο Βαλβέρδε στο δεξί άκρο της επίθεσης. Σε αυτήν την περίπτωση, ο Φουστέρ θα μετακομίσει στον άξονα ως επιτελικό χαφ στον γνωστό του ρόλο και ο Ιμπαγάσα θα οπισθοχωρήσει και θα πάει δίπλα στον Ορμπάιθ, με τους Μακούν ή Μοντέστο να μένουν στον πάγκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα