Σκουρτόπουλος: Είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά και περιμένουμε να τελειώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο

Ο Πανελλήνιος διανύει μία περίεργη χρονιά, που δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο αλλά φαίνεται να τελειώνει αρκετά γλυκά. Οι Ολυμπιονίκες, μετά το διπλό στην έδρα του Ηλυσιακού, φαίνεται να εξασφαλίζουν την παραμονή τους στην κατηγορία, κάτι που παραδέχτηκε σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ ο Θανάσης Σκουρτόπουλος. Ο τεχνικός του Πανελληνίου μίλησε για την φετινή σεζόν της ομάδας του, αλλά και την κατάσταση στην Α1. Για την νίκη επί του Ηλυσιακού:
"Νομίζω πως γενικά είχαμε κάνει μία πολύ καλή προετοιμασία,
δίνοντας έμφαση στον περιορισμό των αντίπαλων περιφερειακών σουτ, ενώ εσκεμμένα προτιμήσαμε να περάσει η μπάλα κοντά στους ψηλούς.Ξέραμε πριν από το παιχνίδι ότι ο Ηλυσιακός παίζει ελεύθερο μπάσκετ και από την πλευρά μας προσπαθήσαμε να τους πιέσουμε. Είχαμε τον πρώτο μας σκόρερ (Σμιθ) σε πολύ καλή μέρα και κανένας δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στο μαρκάρισμά του.Αν βάζαμε περισσότερα σουτ, κι αν οι διαιτητές δεν μας φόρτωναν με κάποια επιπλέον φάουλ, τότε θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει πιο εύκολα. Διαθέτουμε παίκτες με προσωπικότητα και ποιότητα όπως ο Σμιθ και ο Μπέιλι που ξέρουν τι να κάνουν σε τέτοια ματς. Πολύ καλός ήταν και ο Κομποδιέτας ο οποίος έκανε καταπληκτική δουλειά όσον αφορά το μαρκάρισμα του Μπάξτερ, όντας παράλληλα εξαιρετικός στην επίθεση.Αυτό που με ικανοποιεί είναι ότι καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε χωρίς τους τραυματίες Σκεπάνοβιτς, Όστοϊτς, αλλά και τον Κράμπενχοφτ, ο οποίος ήταν στον πάγκο, αλλά δεν κατάφερε να αγωνιστεί λόγω του πυρετού που είχε".Για τη σημασία που έχει για τον Πανελλήνιο η συγκεκριμένη νίκη:
"Εμείς προχωράμε και κοιτάζουμε μπροστά. Θέλουμε οπωσδήποτε ακόμα μία νίκη για να διατηρηθούμε σε απόσταση ασφαλείας από την ΑΕΚ, τον Ηλυσιακό και τον Ηρακλή, ώστε να μην κινδυνεύσουμε με υποβιβασμό. Από εκεί και πέρα να δούμε τι παραπάνω μπορούμε να πετύχουμε. Δυστυχώς το βάρος από πρώτο γύρο μας έχει αναγκάσει σε δεύτερο ρόλο".Για τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα των Ολυμπιονικών:
"Είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά και περιμένουμε να τελειώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα έλεγα πως μπορούμε να τη χωρίσουμε σε δύο... πρόσωπα. Αυτό του πρώτου γύρου, όπου ήταν δύσκολο και να σχεδιαστεί η ομάδα, αλλά και να παίξει. Κι αυτό λόγο της μετακόμισης στη Λαμία και μέχρι να ετοιμαστούν όλες οι εκκρεμότητες που υπήρχαν.Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως δεν είχαμε ούτε έναν αντίπαλο για φιλικό. Αυτό είχε ως συνέπεια να μην μπορούσαμε να προετοιμάσουμε τα παιχνίδια όπως θα θέλαμε. Ξεκινώντας το Eurocup μας βοήθησαν τα συνεχόμενα παιχνίδια. Εκεί μάλιστα ήρθε η μεγάλη πρόκριση στο ΤΟΠ-16 απέναντι σε σπουδαίες ομάδες (Γαλατασαράι, Καντού).Ακολούθως μόλις ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος, λόγω των δύο αλλαγών που έγιναν στο ρόστερ μας (Σμιθ, Φράνσις), αλλά και της ποσότητας της δουλειάς μας, καταφέραμε να ανεβάσουμε την απόδοσή μας, παίρνοντας τα αποτελέσματα και παίζοντας παράλληλα καλό μπάσκετ. Στην Ευρώπη μπορεί να μην περάσαμε στην προημιτελική φάση, αλλά σταθήκαμε αξιοπρεπώς σε πολύ μεγάλε
Keywords
Τυχαία Θέματα