Ρόσμπεργκ: Δεν φοβάμαι μη γίνω Χάιντφελντ

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ πιστεύει ότι η καριέρα του δεν διατρέχει τον κίνδυνο να καταλήξει σαν εκείνη του συμπατριώτη του γερμανού Νικ Χάιντφελντ, ο οποίος δεν έχει ούτε μία νίκη στην F1.

Ο Χάιντφελντ θεωρούταν ένας πολλά υποσχόμενος οδηγός όταν έκανε ντεμπούτο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ωστόσο έτρεξε σε 183 αγώνες δίχως ποτέ να σταθεί στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου.

Αντίστοιχα, ο Ρόσμπεργκ μετράει ήδη 107 εκκινήσεις και ακόμα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει κάποια κούρσα.

Σε ερώτηση της εφημερίδας Kolner Express

αν ανησυχεί μήπως η καριέρα του εξελιχθεί όπως του Χάιντφελντ, ο Ρόσμπεργκ είπε: "Οχι, γιατί να φοβάμαι κάτι τέτοιο; Εξάλλου ο Νικ είχε μια καλή καριέρα.

"Δεν κάθομαι να σκέφτομαι ότι αυτό είναι όλο. Βρίσκομαι εδώ με την απόλυτη πεποίθηση ότι θα συνεχίσω να κάνω καλή δουλειά και θα εξακολουθήσω να εξελίσσομαι. Και θα δούμε στο τέλος τι θα βγει από αυτό".

Ο 26χρονος γερμανός ξεκίνησε την καριέρα του με την Williams το 2006, όταν η βρετανική ομάδα είχε αρχίσει να παρακμάζει. Πέρυσι υπέγραψε στην Mercedes με την ελπίδα να κάνει το βήμα παραπάνω, όμως τα δύο τελευταία χρόνια δεν είχε στα χέρια του ένα μονοθέσιο ικανό για νίκες.

Αντίθετα, ο κατά δύο χρόνια νεότερός του, Σεμπάστιαν Φέτελ, βρήκε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο σχεδόν αμέσως μετά την είσοδό του στον χώρο, και μετράει ήδη δύο παγκόσμια πρωταθλήματα.

"Οχι, δεν τον ζηλεύω καθόλου", δήλωσε ο Ρόσμπεργκ. "Αυτό είναι κάτι εντελώς ξένο προς εμένα. Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις, καθώς είμαι ευχαριστημένος με τη δική μου κατάσταση. Και είμαι πεπεισμένος ότι η σειρά μου θα έρθει".

Πρόσφατα ο Ρόσμπεργκ υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Mercedes, το οποίο θα τον κρατήσει στην ομάδα τουλάχιστον μέχρι και το 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα