Ράλι Μ. Βρετανίας: Νικητής ο Γιάρι-Μάρι Λάτβαλα

Ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα έφτασε στην κατάκτηση της πρώτης νίκης της καριέρας του στο Ράλι Μ. Βρετανίας με πολύ μεγάλη διαφορά, ύστερα από το ατύχημα που είχε ο Σεμπαστιέν Λοέμπ το πρωί της Κυριακής (13/11) και το οποίο τον ανάγκασε σε εγκατάλειψη.

Ο Λάτβαλα διατηρούσε ένα προβάδισμα 7 δευτερολέπτων στην πρωτοπορία του αγώνα-φινάλε της σεζόν έναντι του γάλλου της Citroen, μετά και την ολοκλήρωση της εναρκτήριας ειδικής διαδρομής της τελευταίας μέρας.

Ομως στο τμήμα του δρόμου προς την επόμενη

ειδική, ο Λοέμπ συγκρούστηκε με ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο που μπήκε στη δική του πλευρά, με αποτέλεσμα να τελειώσει εκεί η προσπάθειά του να πάρει τη νίκη.

Η εξέλιξη αυτή απλοποίησε τα πράγματα για τον Λάτβαλα, ο οποίος ανέβηκε στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά φέτος, χαρίζοντας παράλληλα στην Ford την τρίτη της νίκη μέσα στο 2011.

Για τον Λοέμπ το ατύχημα δεν είχε μεγάλο κόστος, καθώς είχε ήδη εξασφαλίσει τον όγδοο σερί παγκόσμιο τίτλο του στο WRC από την Παρασκευή (11/11), μετά την εγκατάλειψη του Μίκο Χίρβονεν.

Δεύτερος τερμάτισε ο Μαντς Οστμπεργκ της Stobart, στο πρώτο του βάθρο με την πρεμιέρα στη Σουηδία, ενώ τρίτος ήταν ο ομόσταβλός του Χένινγκ Σόλμπεργκ, ο οποίος κράτησε το πόντιουμ παρά την επίθεση του Κρις Μικ της Mini στο τέλος.

Ακολούθησαν πέντε ακόμα Ford Fiesta στην κατάταξη, με τον Μάθιου Γουίλσον να παίρνει την πέμπτη θέση, τον Οτ Τάνακ την έκτη, τον Ντένις Κάιπερς την έβδομη, τον Εβγκένι Νοβίκοφ την όγδοη και τον Κεν Μπλοκ την ένατη, ενώ ο Αρμίντο Αραούχο με ιδιωτικό Mini John Cooper Works συμπλήρωσε τη βαθμολογούμενη 10άδα.

Στην power stage νικητής αναδείχτηκε ο Σεμπαστιέν Οζιέ με το δεύτερο εργοστασιακό Citroen, ο οποίος είχε εγκαταλείψει από πολύ νωρίς στο ράλι, με τον Ντάνι Σόρντο της Mini να παίρνει τη δεύτερη θέση και δύο βαθμούς, και τον Λάτβαλα τον τελευταίο βαθμό.

Η σεζόν 2012 ξεκινάει στις 17 Ιανουαρίου με το Ράλι Μόντε Κάρλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα