Ράλι Καταλονίας: Ετοιμοι για το θρίλερ οι Λοέμπ, Χίρβονεν και Οζιέ

Η μάχη για τον φετινό τίτλο του WRC μεταφέρεται στις ειδικές διαδρομές της Καταλονίας αυτή την εβδομάδα, όπου θα γίνει το 12ο και προτελευταίο ράλι της σεζόν (21-23/10).

Η εγκατάλειψη του Σεμπαστιέν Λοέμπ στη Γαλλία έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα, καθώς έδωσε την ευκαιρία στους Μίκο Χίρβονεν και Σεμπαστιάν Οζιέ να μειώσουν δραματικά το προβάδισμα που είχε προηγουμένως.

Πλέον, ο Χίρβονεν συγκατοικεί με τον Λοέμπ στην κορυφή της κατάταξης με 196 βαθμούς,

ενώ ο Οζιέ είναι μόλις τρεις βαθμούς πίσω τους, συνθέτοντας μια εικόνα με τρεις διεκδικητές τόσο αργά στη χρονιά, την οποία είχαμε να δούμε από το 2003 και την τριπλή τότε μάχη μεταξύ του Πέτερ Σόλμπεργκ, του Λοέμπ και του Κάρλος Σάινθ (ο τίτλος κρίθηκε στον τελευταίο αγώνα υπέρ του Σόλμπεργκ).

Θεωρητικά ο Λοέμπ είναι το φαβορί για τη νίκη στην Ισπανία, έναν αγώνα που κερδίζει κάθε χρόνο από το 2005. Ωστόσο με τις ανατροπές που έχουμε δει φέτος, τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά.

Εξάλλου η πρώτη μέρα του αγώνα περιλαμβάνει κυρίως χωμάτινες ειδικές, και αυτό μπορεί να αποδειχτεί σοβαρό μειονέκτημα για τον γάλλο οδηγό της Citroen, ο οποίος θα είναι το πρώτο αγωνιστικό στον δρόμο.

"Αν ο καιρός είναι στεγνός, ποτέ δεν είναι καλό να είσαι πρώτος στον δρόμο", τόνισε ο Λοέμπ. "Κινδυνεύω να βρεθώ αρκετά πίσω την Παρασκευή το βράδυ, ενώ όσοι είναι μπροστά μου δεν θα έχουν μειονέκτημα στην άσφαλτο τις επόμενες μέρες.

"Για μένα η στρατηγική είναι πολύ απλή: τέρμα γκάζι από την αρχή ως το τέλος".

Ο Χίρβονεν είχε φτάσει κοντά στο να εκθρονίσει τον Λοέμπ το 2009, αλλά έχασε τον τίτλο στον τελευταίο αγώνα. Τώρα ξέρει καλά ότι για να τα καταφέρει πρέπει να έχει βελτιωμένη απόδοση στην άσφαλτο, σίγουρα όχι την αγαπημένη επιφάνεια της Ford.

"Σε κάθε στροφή πρέπει να πηγαίνουμε με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα, γιατί ο μοναδικός τρόπος για να κερδίσεις το πρωτάθλημα είναι να προσπαθήσεις να κερδίσεις τα τελευταία δύο ράλι", σημείωσε ο Χίρβονεν.

"Θα είναι όλα ή τίποτα, με μπόλικο ρίσκο, γιατί κανείς μας δεν μπορεί να πάει στα σίγουρα πια. Πρέπει να τα πάω καλά στην Ισπανία ώστε να μεταφέρω τη μάχη ως το φινάλε, στο χωμάτινο Ράλι Μ. Βρετανίας. Πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε".

Ο Χίρβονεν μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια του ομόσταβλού του, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, ο οποίος του έχει δώσει πολύτιμο χέρι βοηθείας στους τελευταίους αγώνες, κάτι που θα πίστευε κανείς ότι δεν θα ίσχυε για τον Λοέμπ όσον αφορά τον Οζιέ. Κι αυτό γιατί σε αντίθεση με τον Λάτβαλα, ο γάλλος έχει σοβαρές πιθανότητες για τον τίτλο.

Ωστόσο η Citroen έχει ήδη αποφασίσει να ρίξει όλο το βάρος στην προσπάθεια του Λοέμπ να πάρει το όγδοο σερί πρωτάθλημά του. Αυτό σημαίνει πως ο Οζιέ θα περιοριστεί σε υποστηρικτικό ρόλο, επιχειρώντας να κόψει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς από τον Χίρβονεν για να βοηθήσει τον team mate του,

"Η πέμπτη νίκη μας στη σεζόν [στην Γαλλία] ήταν το αποκορύφωμα για μας, καθώς κερδίσαμε τον εντός έδρας αγώνα μας και τον δεύτερο στην άσφαλτο", είπε ο

Keywords
Τυχαία Θέματα