Παπασταθόπουλος στο sport.gr: Χρωστάω ένα ευχαριστώ στον Γεωργέα για όσα έχω πετύχει στην καριέρα μου

Ο Νίκος Γεωργέας δεν ήταν πάντα… Φούλης. Από το αδερφούλης, όπως του έχει «κολλήσει» ο συμπαίκτης, συμπατριώτης του από την Καλαμάτα, Νίκος Λυμπερόπουλος. Ο Νίκος Γεωργέας κάποια στιγμή σε αυτή την δεκάχρονη και βάλε πλέον καριέρα του στην ΑΕΚ, υπήρξε και πατέρας. Ποδοσφαιρικός πατέρας. Τουλάχιστον έτσι τον αντιλαμβανόταν τότε ένας άλλος συμπατριώτης του από την πόλη της Μεσσηνίας, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Ο διεθνής αμυντικός της

Βέρντερ Βρέμης πλέον (το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της) δεν ξεχνά πόσο πολύ τον βοήθησε ο Γεωργέας στα πρώτα του βήματα στην ΑΕΚ.

Καμαρώνοντας πλέον τον πρώην συμπαίκτη του στην Ενωση πό τη θέση του αμυντικού χαφ, ο Παπασταθόπουλος λέει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport.gr: "Για το σημείο στο οποίο βρίσκεται η καριέρα μου, για ό,τι έχω πετύχει, αν χρωστάω ένα ευχαριστώ σε κάποιους ανθρώπους που με βοήθησαν, το πρώτο μεγάλο ευχαριστώ το χρωστά στον Γεωργέα. Ηταν σαν οικογένειά μου στην ΑΕΚ. Με βοήθησε πάρα πολύ. Μεγάλο ευχαριστώ μέσα στο γήπεδο χρωστάω και στον Τραϊανό Δέλλα. Εκείνου που μου έμαθε να παίζω άμυνα".

Ως "Φούλη" τον έμαθε στην ΑΕΚ: "Είναι μια έκφραση που χρησιμοποιείται στην Πελοπόννησο, από το αδερφούλης. Ετσι τον έλεγε πρώτος ο Λυμπερόπουλος. Ασφαλώς, θα βρεθούμε με τον Γεωργέα τώρα στις γιορτές στην Καλαμάτα. Καταρχάς, είναι από τους ανθρώπους που χαίρεσαι να κάνεις παρέα. Είναι πολύ ευχάριστος με τις πλάκες του. Είναι σπάνιος άνθρωπος. Από τους πολύ λίγους φίλους, μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού, που έχω κάνει στα γήπεδα".

Μπορούσε να φανταστεί τον Γεωργέα στην ηλικία των 35 ετών να μετατρέπεται σε αμυντικός μέσος; "Το ήξερα ότι μπορεί να αγωνιστεί και σε αυτή τη θέση. Δεν μου προξενεί εντύπωση που παίζει τόσο καλά. Σε όποια θέση και αν έχει αγωνιστεί, έχει διακριθεί. Και μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εχει πλέον συμπληρώσει δέκα χρόνια σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ. Δεν μπορώ εγώ να κρίνω την ποδοσφαιρική του αξία, την έχει κρίνει η πορεία του".

Πώς νιώθει ο Σωκράτης βλέποντας την ΑΕΚ, έστω με περισσότερα παιχνίδια, στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα; "Παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα όσο μπορώ, διότι έχω υποχρεώσεις με την ομάδα μου. Βλέπω ότι φέτος αγωνίζονται πιο πολλοί Ελληνες, νεαρά παιδιά και αυτό είναι πολύ θετικό και για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για την Εθνική, αφού βοηθάει τον Φερνάντο Σάντος να έχει περισσότερες επιλογές. Για το πρωτάθλημα, είναι νωρίς ακόμα. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος της πορείας της ΑΕΚ, πιστώνεται στον προπονητή της, τον Νίκο Κωστένογλου. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας, κυρίως στους Ελληνες που κρατούν τα αποδυτήρια. Αν και απλήρωτοι, δείχνουν τον επαγγελματισμό τους στο 1000% και τον σεβασμό τους για την ομάδα, εντός και εκτός γηπέδου. Θα ήθελα πάντα η ΑΕΚ να διεκδικεί το πρωτάθλημα. Να κάνει τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη πορείες ανάλογες της ιστορίας της".

Για την Εθνική, λοιπόν, ο Σωκράτης μας έδωσε την… πάσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα