Ολουμπάγιου Αντεφέμι 1985-2011

Τη θλίψη στην Ξάνθη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα προκάλεσε η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Ολουμπάγιου Αντεφέμι σε τροχαίο δυστύχημα το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας (18/4). Τα πρώτα βήματα στη Νιγηρία
Ο νιγηριανός μέσος, που άφησε την τελευταία του πνοή στους ελληνικούς δρόμους, γεννήθηκε στο Λάγος της Νιγηρίας
στις 13 Αυγούστου του 1985 και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στα εφηβικά τμήματα της Μπέντελ Ινσούρανς και κατόπιν στην πρώτη ομάδα του συλλόγου.Στη συνέχεια, μεταπήδησε στη Ντέλτα Γιουνάιτεντ στην οποία έπαιξε ποδόσφαιρό για δύο χρόνια, ολοκληρώνοντας έτσι την παρουσία του στο πρωτάθλημα της Νιγηρίας.

Το πέρασμα από το Ισραήλ
Ακολούθως, προς αναζήτηση μιας καλύτερης καριέρας ξενιτεύτηκε. Συγκεκριμένα, βρήκε ποδοσφαιρική στέγη στο Ισραήλ, όπου αγωνίστηκε σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες.Αρχικά, προσέφερε τις υπηρεσίες του στην Χάποελ Ιερουσαλήμ και εν συνεχεία στις Χάποελ Τελ Αβίβ, Χακόα Ραμάτ Γκαν και Χάποελ Μπνέι Λοντ.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι
Το 2008, στην ηλικία των 22, ο Ολουμπάγιου Αντεφέμι έκανε το βήμα παραπάνω κατευθυνόμενος στην Ευρώπη. Πρώτος του σταθμός στην ευρωπαϊκή ήπειρο η Ρουμανία και η Ραπίντ Βουκουρεστίου με την οποία είχε 9 συμμετοχές. Επόμενη στάση, η αυστριακή ’λταχ το 2009.Από εκεί και πέρα, ο νιγηριανός αμυντικός πήρε μεταγραφή στη γαλλική Μπουλόν με την οποία πραγματοποίησε 13 συμμετοχές και πέτυχε ένα τέρμα.

Στην Ξάνθη με στόχο την καθιέρωση
Κάπου εκεί, προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Ξάνθης, η οποία υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο μαζί του τον Ιούλιο του 2010. Το ξεκίνημα του παίκτη στην ομάδα ήταν δύσκολο, αφού δεν βρισκόταν σε αγωνιστική ετοιμότητα και κάθησε στον πάγκο το πρώτο διάστημα. Παρόλα αυτά, εργάστηκε με πείσμα και κέρδισε τη θέση του βασικού κάνοντας πολύ καλές εμφανίσεις.Πραγματοποίησε 24 συνολικά συμμετοχές με τους Ακρίτες, από τις οποίες οι 21 ήταν στη βασική ενδεκάδα. Παράλληλα χρίστηκε σκόρερ στις εντός έδρας αναμετρήσεις της θρακιώτικης ομάδας απέναντι στον Ατρόμητο (13/2) και την Κέρκυρα (5/3).Όσον αφορά τη διεθνή του καριέρα, ο Αντεφέμι έκανε την παρθενική του εμφάνιση με τη φανέλα της Εθνικής Νιγηρίας κόντρα στην Ιρλανδία τον Μάιο του 2009 και στη συνέχεια πρόσθεσε ακόμη 2 συμμετοχές.
Keywords
Τυχαία Θέματα