Οι ευθύνες, ο Σάββας και το ντεφορμάρισμα...

Από τη στιγμή που επέστρεψε στην καθημερινότητα του Ολυμπιακού, στο Λιμάνι φαίνεται πως βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος. Κλισέ η φράση, αλλά ταιριάζει... γάντι στην περίπτωση.

Ο λόγος για τον Σάββα Θεοδωρίδη, ο οποίος μετά από κάθε ματς του Ολυμπιακού κάνει και λέει τα δικά του, ανεξάρτητα

αν η ομάδα του δεν βλέπεται στον αγωνιστικό χώρο.

Και γι' αυτό δεν ευθύνεται η ΚΕΔ και ο Σοφοκλής Πιλάβιος, αλλά ο Ερνέστο Βαλβέρδε, οι παίκτες του και φυσικά η διοίκηση με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο καθένας από το μετερίζι του.

Ο βάσκος γιατί δεν έχει καταφέρει να μεταφέρει στο πρωτάθλημα την αγωνιστική διάθεση και όρεξη, που έδειξαν οι παίκτες του στο Champions League όταν πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις.

Παράλληλα ευθύνεται για προσωπικές του μεταγραφικές επιλογές, όπως ο Γέστε και ο Μαρκάνο, αλλά και για τον... αφανισμό παικτών χωρίς να έχουν πάρει ευκαιρίες όπως ο Χαβίτο ή ο Ζαραδούκας (ή ακόμα και ο Μήτρογλου), που πλέον δεν βρίσκονται στην ομάδα.

Οι παίκτες με τη σειρά τους, καθώς δεν βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο την σοβαρότητα και τη ψυχή, που θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να χάνονται βαθμοί σε ματς όπως με τον ΟΦΗ και τη Δόξα Δράμας στο Καραϊσκάκη.

Βαθμοί φυσικά και θα χαθούν σε ένα μαραθώνιο πρωταθλήματος (παίζουν και οι αντίπαλοι αν δεν το αντιλαμβάνονται κάποιοι), ωστόσο αυτό, που προβληματίζει περισσότερο είναι η εικόνα. Κι ο Ολυμπιακός διανύει ήδη πάνω από ένα μήνα ντεφορμαρίσματος, έχοντας πετάξει πέντε βαθμούς.

Οσο για τη διοίκηση, οι ευθύνες της είναι μεγάλες για την ανύπαρκτη ενίσχυση του καλοκαιριού, γεμίζοντας το ρόστερ με μέτριους παίκτες, που τελικά είτε δόθηκαν δανεικοί, είτε δεν ανταποκρίνονται.

Το καλοκαίρι έγιναν 14 μεταγραφές και ουσιαστικά δεν έχει βγει καμία. Πρόκειται πραγματικά για αρνητικό ρεκόρ δίχως προηγούμενο.

Για το ματς στα Πηγάδια, ο Ολυμπιακός για 60 λεπτά παρουσίασε το γνωστό του πρόσωπο με φλύαρη υπεροχή, αλλά χωρίς κλασικές ευκαιρίες. Στο τελευταίο μισάωρο και με την είσοδο του Ντιόγκο, που οργανωτικά ήταν καλός, αλλά χωρίς καλά τελειώματα, βελτιώθηκε, αλλά Βιβιανί και αναποτελεσματικότητα έφεραν την ήττα.

Ντεφορμέ ήταν και ο Βαλβέρδε, που άφησε εκτός τον Τοροσίδη και έδωσε φανέλα βασικού στον ανέτοιμο Πάντελιτς, ενώ για το πέναλτι, προσωπική άποψη είναι πως όντως ήταν παράβαση. Αλλά είπαμε, αυτό είναι το δέντρο...

Keywords
Τυχαία Θέματα