Ομπράντοβιτς: Το κλειδί η άμυνα μας

Kλειδί για να κατακτήσει την νίκη ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ (10/11, 22:00GR), για την 4η αγωνιστική της Euroleague, είναι η άμυνα του, όπως τόνισε ο προπονητής των πρασίνων, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στην συνέντευξη Τύπου.

Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης τόνισε ότι η αμυντική λειτουργία της ΤΣΣΚΑ

Μόσχας δεν είναι τόσο καλή, όσο είναι η επίθεσή της και ζήτησε την συμπαράστασή των φίλων του Παναθηναϊκού στην καθοριστική αναμέτρηση με την ρωσική ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ομπράντοβιτς:
"Καλησπέρα. Αύριο έχουμε ένα παιχνίδι με μία ομάδα την οποία πολλοί πιστεύουν ότι έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει τη διοργάνωση. Έχουν υψηλά κίνητρα, αφού πέρυσι έμειναν εκτός TOP 16. Έχουν νέους παίκτες, νέο προπονητή. Έχουν πλήρες ρόστερ, ικανό και πεπειραμένο προπονητή. Βλέποντας τις πρώτες αναμετρήσεις στην Ευρωλίγκα, καταλαβαίνει κανείς πως είναι εξαιρετική επιθετικά, το "κλειδί" θα είναι άμυνά μας.

Εχει σουτάρει περίπου 50% στα τρίποντα. Πλην Κρστιτς και Κάουν, όλοι σουτάρουν τρίποντα. Είναι μία ομάδα με 66 ασίστ σε τρία ματς, ήτοι 22 μέσο όρο. Πρέπει να επαναλάβω ότι "κλειδί" θα είναι η άμυνά μας. Δε θέλω να μιλήσω για τους παίκτες της, γιατί είμαι βέβαιος πως οι περισσότεροι γνωρίζουν πόσο καλοί είναι. Δε θα είναι εύκολο να τους σταματήσουμε. Έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί πολλά διαφορετικά σχήματα.

Είναι σημαντικό ποιοι θα παίξουν στις θέσεις "2", "3" και "4". Θα πρέπει να αγωνιστούμε δυνατά, αν θέλουμε νικήσουμε. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα. Σε αντίθεση με όσα είπα για την επίθεσή τους, δεν είναι τόσο καλοί στην άμυνα. Πρέπει να καταλάβουμε εναντίον ποιας ομάδας παίζουμε. Ο κόσμος μας να έρθει και να μας βοηθήσει. Εμείς έχουμε δουλέψει. Θα είναι μία καλή βραδιά για όλους όσοι αγαπούν το άθλημα".

Στην συνέχεια, ο Ζοτς δήλωσε: "Είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα, σε μία περίοδο όπου στόχος μας είναι να περάσουμε στο ΤΟΡ 16. Είναι ένα παιχνίδι όπου όλοι περιμένουν να δουν μία ομάδα που τη θεωρούν φαβορί. Αλλά κι εμείς περιμένουμε να δούμε τις δυνατότητές μας".

Αναφερόμενος στους παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο τεχνικός των πρασίνων είπε: "Ο Τεόντοσιτς είναι σημαντικός παίκτης για την ΤΣΣΚΑ. Αν δούμε τις ασίστ, έχει 18 στα πρώτα τρία ματς. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Ο Σβεντ είναι πολύ σημαντικός παίκτης, είναι δημιουργός. Ο Κιριλένκο με όλα όσα κάνει για την ομάδα, πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα. Επίσης σημαντικός είναι κι ο Γκόρντον στο "1" ή "2". Ο Κρστιτς στο "5".

Ο Σισκάουσκας δεν είναι όπως παλιά, αλλά είναι περισσότερο εκτελεστής παρά δημιουργός. Υπάρχουν κι οι Κριάπα, Βορόντσεβιτς, Λαβρίνοβιτς. Δεν είναι θέμα ενός. Είναι πολύ καλή ομάδα. Θα πρέπει να παίξουμε άμυνα εναντίον όλων, αν θέλουμε να νικήσουμε. Θα πρέπει να ρίξουμε τους αριθμούς τους, ασίστ, ριμπάουντ, τρίποντα, δίποντα. Θα έχουμε την ευκαιρία αύριο να αποδείξουμε αν είμαστε ή όχι καλή αμυντική ομάδα".

Το ζητούμενο για εμάς είναι οι εύκολοι πόντοι. Οπως σε κάθε ματς. Γνωρίζουμε τι πρόβλημα έχουν στην άμυνα

Keywords
Τυχαία Θέματα