Ο Παναθηναϊκός με πολλές απουσίες και με παίκτη λιγότερο από το 38' πέρασε με νίκη 3-2 από την Ξάνθη

Τεράστια νίκη, τόσο σε βαθμολογικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο πήρε ο Παναθηναϊκός στην Ξάνθη που επικράτησε με 3-2 της Skoda στα Πηγάδια.

Δικαιώθηκε με Κλέιτον, ξεκούρασε Κατσούρ-ΚάραO Φερέιρα επέλεξε τον Κλέιτον στην κορυφή της επίθεσης, λόγω

της καλής χημείας που έχει αναπτύξει με τον Λέτο και δικαιώθηκε στη φάση του πέναλτι με το οποίο οι πράσινοι άνοιξαν το σκορ, όταν οι δύο παίκτες συνδυάστηκαν, ενώ επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τους Κατσουράνη και Καραγκούνη, που είχαν παίξει στα δύο ματς της Εθνικής με Κροατία και Γεωργία και ήταν κουρασμένοι.

Πως παρατάχθηκαν οι ομάδεςΕτσι, οι πράσινοι παρατάχθηκαν με τον νεαρό Καπίνο κάτω από τα γκολπόστ, τους Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλο στην άμυνα, τους Βιτόλο, Σιμάο αμυντικά χαφ, με τον Ζεκά δεξιά, τον Κουίνσι αριστερά και δίδυμο στην επίθεση τους Λέτο και Κλέιτον σε 4-4-2.Στον αντίποδα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε και αυτός επιθετικό σχήμα με τον Καζάκη στην επίθεση και τριπλέτα από πίσω του τους Μαρσελίνιο, Ντίκα και Πόι.

Πρώτη ευκαιρία με τον Σιμάο, τραυματίστηκε ο ΒύντραΟ Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά "κατασκηνώνοντας" στην εστία της Ξάνθης κερδίζοντας τρία σερί κόρνερ με τον Λέτο εκτελεστή και στο τελευταίο απ' αυτά, ο Σιμάο λίγο έλειψε να σκοράρει με πλασέ, αλλά ο Βιβιανί με εκπληκτική απόκρουση στο 6', κράτησε ανέπαφο το τέρμα του. Ωστόσο, οι πράσινοι στάθηκαν άτυχοι επτά λεπτά αργότερα, όταν ο Βύντρα τραυματίστηκε (διάταση στο έσω πλάγιο σύνδεσμο) και αντικαταστήθηκε από τον Μαρίνο στο δεξί άκρο της άμυνας.

Φόρτσαρε και πέτυχε δύο γκολΤο Τριφύλλι ανέβασε κατακόρυφα στροφές με την συμπλήρωση είκοσι λεπτών αγώνα, όπου πέτυχε δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά. Στο 20', λοιπόν, ο πεσμένος Κλέιτον έβγαλε φοβερή μπαλιά στον Λέτο, που πέρασε τον Βιβιανί, ο οποίος αναγκάστηκε να τον ανατρέψει με τον Παππά να δείχνει την άσπρη βούλα, αλλά να μην αποβάλει τον γκολκίπερ της Ξάνθης. Ο Αργεντίνος ευστόχησε στο πέναλτι κάνοντας το 0-1 στο 21' και δύο λεπτά αργότερα, μετά από σέντρα του Ζεκά και πάλι ο Λέτο με σκαστή κεφαλιά νίκησε τον Βιβιανί (έβγαλε τη μπάλα μέσα από τη γραμμή) γράφοντας το 0-2.

Απίθανη ευκαιρία ο ΚουίνσιΕνδιάμεσα ο Κουίνσι είχε σκοράρει από θέση οφσάιντ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Γκανέζος έχασε απίθανο τετ α τετ για να κάνει το 0-3, αφού άνοιξε το κοντρόλ! Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι έχοντας προηγηθεί με δύο γκολ σε τρία λεπτά αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους.

Ο Καπίνο σταμάτησε τον ΠόιΟι Θρακιώτες έδειξαν να συνέρχονται μετά το πρώτο μισάωρο, όπου άρχισαν δειλά-δειλά να κάνουν επιθέσεις. Αφού απείλησαν πρώτη φορά με κεφαλιά του Καζάκη στο 32', που έφυγε ψηλά άουτ, ένα λεπτό αργότερα έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Πόι, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Μαρσελίνιο, όμως ο Καπίνο με εκπληκτική επέμβαση (βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι η μπάλα) έδιωξε σε κόρνερ!

Ο Παππάς απέβαλε τον ΒιτόλοΓια να φτάσουμε στο 38ο λεπτό, όπου ο Παππάς έβγαλε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βιτόλο σε διεκδίκηση της μπάλας

Keywords
Τυχαία Θέματα