Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 88-60 του Περιστερίου και έκανε το 1-0 στην σειρά των πλέι οφ

Στο πρωτάθλημα της Α1 μπορεί να αλλάζουν πολλά, από την βαθμολογία και τις ομάδες που θα συμμετέχουν στα πλέι οφ ή που θα πέσουν κατηγορία, ωστόσο ένα πράγμα παραμένει ίδιο! Οι πράσινοι επιβλήθηκαν με 88-60 του Περιστερίου και πραγματοποίησαν το 1-0 στην σειρά των πλέι οφ, παίρνοντας άλλη μία εύκολή νίκη. Καλύτεροι για το τριφύλλι, που θα έχει την ευκαιρία το Σάββατο (30/4) να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά, ήταν οι Φώτσης, Διαμαντίδης και Καλάθης. Από τρίποντα άλλο τίποτα!
Δεν είναι λίγες οι αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού
στις οποίες στην 1η περίοδο, ακόμα και στο 1ο ημίχρονο, εκτελεί ελάχιστα, ή ακόμα και κανένα τρίποντο. Κόντρα στο Περιστέρι όμως, το τριφύλλι ακολούθησε μία τελείως διαφορετική τακτική, με τον απολογισμό του στην 1η περίοδο να είναι 18 πόντοι έξω από την γραμμή των 6.75 και μόλις ένα δίποντο! Το Περιστέρι πάντως διατήρησε την επαφή του στο σκορ και το 15-20 αποτελούσε το σκορ του 1ου δεκαλέπτου, που θα μπορούσε να ήταν και καλύτερο για το φιλοξενούμενους αν δεν ήταν ένα buzzer beater τρίποντο του Φώτση.Πήρε το χειροκρότημα το Περιστέρι!
Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη είχε κατορθώσει να περιορίσει τους πράσινους στο 1ο δεκάλεπτο, πράγμα το οποίο αποδείχτηκε ιδιαίτερα δύσκολο και στην 2η περίοδο. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς, με ανώτερους τους Φώτση και Διαμαντίδη ανέβασαν τον δείκτη του σκορ σε διψήφια νούμερα, φτάνοντας την διαφορά στο +15 (47-42). Η επαφή στο σκορ είχε χαθεί πλέον για το Περιστέρι, το οποίο ωστόσο κέρδισε στο 15' το χειροκρότημα της πράσινης εξέδρας για μία εξαιρετική συνεργασία των παικτών του και εύστοχο τρίποντο του Σκοτ.Απλά και Παναθηναϊκά!
Οι πράσινοι στην 1η περίοδο παρουσίασαν ένα μέτριο πρόσωπο, στην 2η περίοδο βελτίωσαν το επιθετικό κομμάτι, οπότε τι απέμενε για την 3η περίοδο; Η άμυνα! Το συγκρότημα του Ζοτς είχε δεχτεί μόλις 9 πόντους 1' πριν το τέλος της περιόδου, ωστόσο δύο βολές του Πέτρουλα και ένα τρίποντο του εξαιρετικού Σκοτ ανέβασαν το παθητικό των γηπεδούχων στους 14 πόντους, με το ενεργητικό να αγγίζει τους 22.Με άλλο ένα επιθυμητό αποτέλεσμα να έχει εξασφαλιστεί πριν την έναρξη της 4ης περιόδου, ο Παναθηναϊκός όπως ήταν φυσικό δεν είχε το παραμικρό άγχος και φρόντισε να μοιράσει θέαμα σ τον κόσμο της ομάδας που μαζεύτηκε στο ΟΑΚΑ, ο οποίος με την σειρά του  δεν έχασε την ευκαιρία για… ζέσταμα ενόψει Final 4. Το τελικό άκουσμα της κόρνας βρήκε τους πράσινους νικητές με 88-60, με την διαφορά να έχει φτάσει τους 28 πόντους.Τα δεκάλεπτα: 20-15, 47-32, 73-40, 88-60
Keywords
Τυχαία Θέματα