Ο "δαιμονισμένος" Καστίγιο

Πώς τα φέρνει η ζωή. Μέχρι και πριν από λίγες ημέρες ο Νέρι Καστίγιο άκουγε τα εξ' αμάξης. Και δικαίως. Ο Αρης επένδυσε στον Μεξικάνο επιθετικό, τον έχρισε βασικό αγωνιστικό πυλώνα της ομάδας, αλλά για τουλάχιστον τέσσερις μήνες εισέπραττε κακές εμφανίσεις, αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές. Οι κίτρινοι - επίσης δικαιολογημένα - έφτασαν στο σημείο να συζητήσουν με τον Καστίγιο το ενδεχόμενο λύσης του συμβολαίου, αλλά οι απαιτήσεις του παίκτη, "φρέναραν" την υπόθεση. Κι εκεί που ένα μεγάλο στοίχημα έδειχνε

χαμένο, λες και μια νεράιδα άγγιξε με το μαγικό ραβδί της τον Καστίγιο και τον μετέτρεψε από "ασχημόπαπο" σε κύκνο.

Η στατιστική έχει καταγράψει ότι στις τελευταίες 19 ημέρες (ημερολογιακά) ο Καστίγιο σημείωσε πέντε γκολ. Εγραψε επίσης ότι αυτά τα τέρματα επιτεύχθηκαν στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις στις οποίες αγωνίστηκε ο Μεξικάνος. Ένα γκολ στον αγώνα του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, δύο απέναντι στη Δόξα Δράμας, άλλα τόσα απέναντι στον Λεβαδειακό. Δεν είναι όμως μόνο τα γκολ, αλλά η γενικότερα συμπεριφορά του Καστίγιο. Ο ατομιστής, ο απείθαρχος, ο ασυμβίβαστος Μεξικάνος φρόντισε να αλλάξει τα στοιχεία της αγωνιστικής ταυτότητάς τους. Εγινε αλτρουιστής, έβαλε τον εαυτό του κάτω από την ομάδα, συμβιβάστηκε με τις αποφάσεις και τα Β«θέλωΒ» του προπονητή, πειθαρχώντας στις αποφάσεις του. "Ο Καστίγιο έβαλε τον εαυτό του πίσω από την ομάδα και αυτός ήταν ένας σημαντικός παράγοντας της αγωνιστικής ανάκαμψής του", είπε ο Μανουέλ Μασάδο.

Ο Πορτογάλος προπονητής διέθεσε αρκετό από τον χρόνο του για να μιλήσει με τον Καστίγιο. Προφανώς και του εξήγησε κάποια πράγματα, προφανώς και του ανέφερε τον ασφαλέστερο τρόπο ώστε να ανεβάσει την τιμή της μετοχής του στο χρηματιστήριο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Κι εκεί που βρίσκονταν σε ένα απογοητευτικό limit down, ξαφνικά παρουσιάζει ραγδαία άνοδο.

Είναι σαφές ότι, από τις διαθέσεις του ίδιου του παίκτη εξαρτάται η πορεία αυτής της μετοχής. Ουδέποτε υπήρχε αμφιβολία για το ταλέντο του, γι' αυτό εξάλλου δέχθηκε δριμύτατη κριτική, ανέκαθεν όμως υπήρχαν σκέψεις για τον χαρακτήρα του, αλλά και την αδυναμία του να συμβιβαστεί με κάποια πράγματα. Κι εφόσον ο Καστίγιο συνεχίσει να παρουσιάζει τα στοιχεία που έδειξε στους τελευταίους αγώνες, τότε ο (θεωρητικά) Β«χαμένο στοίχημαΒ», μπορεί να μετατραπεί σε κερδισμένο. Γιατί ο Αρης επένδυσε κοντά στο εκατομμύριο ευρώ στα πόδια του Μεξικάνου και είναι λογικό να επιζητεί την απόσβεση.

Θετική εξέλιξη με Κόκε
Ο Αρης θέλει, ο Κόκε επίσης και όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να οριστικοποιηθεί η επιστροφή του Ισπανού στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ή μάλλον επέστρεψε, καθώς χθες (29/01) βρέθηκε στις κερκίδες του γηπέδου και παρακολούθησε τον αγώνα με τον Λεβαδειακό. Τυπικά όμως, δεν έχει επιστρέψει ακόμη. Πληροφορίες του Sport.gr αναφέρουν πάντως ότι οι δύο πλευρές απέχουν ένα βήμα από τη συμφωνία για συμβόλαιο έως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου με οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο. Βέβαια, αμφότεροι κρατούν. χαμηλά τη μπάλα, διότι επί

Keywords
Τυχαία Θέματα