Νίκη Πετερανσέλ στο Dakar

Ο Στεφάν Πετερανσέλ κέρδισε για 10η φορά στην καριέρα του το ράλι Dakar, χαρίζοντας παράλληλα στην Mini την πρώτη της νίκη στον περιβόητο αγώνα αντοχής.

Επειτα από ένα αργό ξεκίνημα, ο γάλλος οδηγός είχε τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος της διάρκειάς του και έφτασε στην τέταρτή του επιτυχία στην κατηγορία των αυτοκινήτων (έχει και έξι νίκες με μοτοσικλέτα).

Δεύτερος τερμάτισε ο Νάνι Ρόμα επίσης με Mini,

ο οποίος ήταν αρκετά κοντά στον Περανσέλ μέχρι και την προτελευταία ειδική, όταν έχασε χρόνο στους αμμόλοφους. Η τελική του διαφορά από τον νικητή ήταν λίγο πάνω από 40 λεπτά.

Την τρίτη θέση πήρε ο Ζινιέλ ντε Βιγιέ με Toyota, αφήνοντας πίσω του τον Λέονιντ Νοβίτσκι, που ήταν ο τρίτος οδηγός της Mini στην πρώτη 4άδα.

Ο Ρόμπι Γκόρντον υπήρξε η κυριότερη απειλή για τον Πετερανσέλ όσον αφορά τη νίκη, αλλά διάφορα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας τον καθήλωσαν τελικά στην πέμπτη θέση της κατάταξης. Ο αμερικανός κέρδισε την τελευταία ειδική διαδρομή, αν και αγωνιζόταν υπό το καθεστώς έφεσης, καθώς οι αγωνοδίκες τον είχαν αποκλείσει λόγω μιας τεχνικής παρατυπίας στο Hummer του.

Ο άλλος οδηγός της Hummer και περσινός νικητής του αγώνα, Νασέρ Αλ-Ατίγια, έκανε επίσης ορισμένους πολύ καλούς χρόνους κατά τη διάρκεια του ράλι, αλλά χτυπήθηκε από συνεχιζόμενα προβλήματα που δεν τον άφησαν να φτάσει στον τερματισμό.

Στις μοτοσικλέτες νικητής αναδείχτηκε ο Σιρίλ Ντεσπρέ για τέταρτη φορά στην καριέρα του, αφήνοντας πίσω του τον Μαρκ Κομά.

Η νικη στα quads πήγε στον αργεντίνο Αλεχάντρο Πατρονέλι, με τον αδερφό του, Μάρκος, να τερματίζει δεύτερος, ενώ στα φορτηγά επικράτησε ο ολλανδός Γκέραρντ Ντε Ρόι.

Keywords
Τυχαία Θέματα