Μέλμπεργκ στο sport.gr: Πρωτάθλημα και πορεία στο Champions League

Μετά από απουσία ενός έτους ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή και ο Ολαφ Μέλμπεργκ εξήγησε μέσω του sport.gr τους λόγους που οδήγησαν τους ερυθρολεύκους στην κατάκτηση του τίτλου. Ο σουηδός, που τόνισε πως θέλει να εξαντλήσει το συμβόλαιό του στο Λιμάνι, έπλεξε το εγκώμιο του Ερνέστο Βαλβέρδε και έθεσε τους στόχους ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο 33χρονος
κεντρικός αμυντικός δήλωσε πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να επενδύσει στις βάσεις της φετινής σεζόν και πάνω σε αυτή να "χτιστεί" η νέα ομάδα, τόνισε πως τα ζητούμενα για τους πειραιώτες θα είναι η παραμονή στην κορυφή και η αξιόλογη πορεία στο Champions League, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό του."Προπονητής, άμυνα και βελτίωση στην επίθεση"
"Ηταν πολλά αυτά που μας οδήγησαν στην επιτυχία. Κυρίαρχο ρόλο έπαιξε ο προπονητής, που δουλεύει σκληρά και γνώριζε καλά το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό μας βοήθησε πολύ. Αμυντικά πήγαμε εξαιρετικά, ενώ με τις προσθήκες βελτιωθήκαμε πολύ στον επιθετικό τομέα. Σίγουρα ρόλο έπαιξε και το ότι δεν είχαμε τραυματισμούς, όπως πέρυσι", είπε αρχικά ο Μέλμπεργκ.Αναφερόμενος στην επόμενη σεζόν και τους στόχους της νέας χρονιάς είπε: "Σίγουρα να κατακτήσουμε πάλι το πρωτάθλημα και να έχουμε στο champions League ανάλογη πορεία, αν όχι καλύτερη, με αυτή που κάναμε πρόπερσι. Θα πρέπει να επενδύσουμε πάνω στη φετινή χρονιά για να χτίσουμε την επόμενη και να κάνουμε σωστό σχεδιασμό"."Απόλαυσα κάθε στιγμή"
Ο Μέλμπεργκ κατέκτησε τον πρώτο του πρωτάθλημα μετά από 13 χρόνια και παρότι σε γενικές γραμμές είναι συγκρατημένος ο ενθουσιασμός του ήταν φανερός. "Είμαι πολύ χαρούμενος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είχαμε απογοητευθεί κάπως από την ήττα από τον Ατρόμητο, αλλά τώρα είναι όλα τέλεια και πραγματικά απόλαυσα κάθε στιγμή της φιέστας, που είχαμε στο Καραϊσκάκη. Πετύχαμε τον στόχο μας που ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς τους παίκτες να πετυχαίνουμε ένα στόχο μίας μεγάλης ομάδας, όπως είναι ο Ολυμπιακός", τόνισε."Θέλω να εξαντλήσω το συμβόλαιο"
Μιλώντας για το μέλλον του στο Λιμάνι ο Μέλμπεργκ εξέφρασε την επιθυμία του να εξαντλήσει το συμβόλαιό του. "Ελπίζω πως θα μείνω και του χρόνου, αυτός είναι ο στόχος. Εχω άλλο έναν χρόνο συμβόλαιο. Το champions League είναι μία μεγάλη διοργάνωση και μεγάλη πρόκληση για εμάς"."Αναγνωρίζει ο κόσμος την προσπάθεια"
Ο Μέλμπεργκ αναφέρθηκε και στην παρουσία του κόσμου. "Δεν ξέρω τι να πω για τον κόσμο. Είναι πραγματικά υπέροχος ο τρόπος, που μας υποστηρίζουν. Θέλει πολύ δουλειά για να κερδίσεις την αγάπη τους. Ο κόσμος εκτιμάει την προσπάθεια που κάνει ο κάθε παίκτης. Περιμένει από εμάς το 100% των δυνατοτήτων. Περιμένει να δει από εμάς να παλεύουμε για κάθε φάση, για κάθε πρόκληση, κάθε πάσα και κάθε σουτ. Εγώ από την πλευρά μου αυτό προσπαθώ να κάνω. Να τα δίνω όλα και γι' αυτό νομίζω πως ο κόσμος με αγαπάει".Τέλος όταν του ζητήσαμε να μας μιλήσει για τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του, είπε: "Είναι εκπληκτικές οι στιγμές που ζήσαμε
Keywords
Τυχαία Θέματα