Με πέναλτι πριν τα πέναλτι ο Πανιώνιος

Την πρόκρισή του στη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ εξασφάλισε ο Πανιώνιος, ο οποίος νίκησε δύσκολα 3-2 την Καλλονή στη Μυτιλήνη, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσότσαλιτς στην παράταση. Διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο 114'.

"Γεμάτο" σε

φάσεις και γκολ ήταν το πρώτο 15λεπτο του αγώνα, με την Καλλονή να ανοίγει το σκορ μόλις στο 6' με διαγώνιο σουτ του Σταύρου Τζιωρτζόπουλου.

Ο Πανιώνιος έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 13', όταν κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Σουλογάνης "ψάρεψε" τον Γουνδουλάκη στην εκτέλεση, κρατώντας το μηδέν για την εστία του. Μόνο για δύο λεπτά, όμως, αφού στο 15' ο Σιόβας εκμεταλλεύθηκε λάθος συνεννόηση του τερματοφύλακα της Καλλονής με τον Τραορέ, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η ομάδα του Λουτσιάνο πήρε και πάλι προβάδισμα στο σκορ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου (43'), με τον Λεοζίνιο να βρίσκει τον Μανούσο, ο οποίος "κρέμασε" τον Σιδεράκη για το 2-1.

Με γκολ ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, αλλά για την ομάδα του ’κη Μάντζιου. Στο 51' ο Γουνδουλάκης τροφοδότησε τον Σκέμπρι και ο επιθετικός από τη Μάλτα, με άψογο εν κινήσει πλασέ, έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσα (2-2).

Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν με υποψίες ευκαιριών, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση. Εκεί, οι κυανέρυθροι πέτυχαν το γκολ της πρόκρισης, όταν στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, ο διαιτητής Γιάννης Παπαδόπουλος υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Σκέμπρι από τον Κριπιντίρη. Ο Τσότσαλιτς ευστόχησε και έστειλε την ομάδα του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στο 114' έγινε μια φάση που θα μπορούσε να αλλάξει την εξέλιξη του αγώνα... Ο Βλαστέλλης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Σιδεράκη, αλλά ο ρέφερι του αγώνα -έχοντας δώσει ήδη δύο πέναλτι- ίσως να ήθελε να αποφύγει την διαδικασία των πέναλτι... To ματς τελείωσε με μεγάλη ευκαιρία του Τραορέ στις καθυστερήσεις.

ΑΕΛ Καλλονής (Λουτσιάνο ντε Σόουζα): Σουλογάνης, Χατζόπουλος, Τραορέ (59' Βλαστέλλης), Καρακώστας (85' Προβατίδης), Τζιωρτζόπουλος (108' Τριανταφύλλου), Κριπιντήρης, Μαρσέλο, Ντος Σάντος, Λεοζίνιο, Μανουσάκης, Μανούσος.

Πανιώνιος (’κης Μάντζιος): Σιδεράκης, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Κούρντι, Πετκάκης, Αναστασόπουλος, Ρόκας, Κολοβός, Σάμαρης (76' Σταυροθανασόπουλος), Γουνδουλάκης (120' Σταμάτης), Σκέμπρι (112' Αυλωνίτης).

Keywords
Τυχαία Θέματα