Λυπηρό για όλους, αναγκαίο για τον ΠΑΟΚ

18:58 2/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Δυστυχώς δύο -ακόμα- από τα στολίδια του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι Βιεϊρίνια και Κοντρέρας, θα πάψουν να λάμπουν στη Super League, η οποία ολοένα και γίνεται πιο φτωχή με τα νέα δεδομένα.

Το ΔΝΤ, που οδηγεί στην εξαθλίωση τον ελληνικό λαό, έχει χτυπήσει πλέον για τα καλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο, γεγονός, που διαφαινόταν από το καλοκαίρι,

αλλά πλέον αποτελεί πραγματικότητα.

Μία ματιά στα ονόματα, που έχουν αποχωρήσει τους τελευταίους μήνες αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα. Σισέ, Σκόκο, Ντιόπ, Εστογιανόφ είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα παικτών, που αποχώρησαν εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας των συλλόγων.

Τα ονόματα είναι κι άλλα και θα γίνουν ακόμα περισσότερα στη συνέχεια. Αλλωστε, με εξαίρεση ελάχιστες ομάδες (τον Ολυμπιακό στο ψηλό επίπεδο και τους Ατρόμητο, Εργοτέλη και Παναιτωλικό σε μικρότερη κλίμακα), οι περισσότερες αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας και ουσιαστικά επιβίωσης.

Ο ιστορικός Ηρακλής κοντεύει να σβηστεί από τον χάρτη για λόγους οικονομικούς, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δεν έχουν οικονομικό ηγέτη, ΟΦΗ και Πανιώνιος, επίσης ιστορικές ομάδες, έχουν εκχωρηθεί στον Ερασιτέχνη, που φυσικά δεν μπορεί να αντέξει το βάρος.

Ο ΠΑΟΚ των πολλών χρεών και χωρίς ισχυρό επενδυτή, αλλά μόνο με τον κόσμο του να στηρίζει, δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος.

Ο Ζαγοράκης είπε πως ο Δικέφαλος αναζήτησε την εξυγίανση μέσω των επιτυχιών. Από την στιγμή όμως, που δεν κατάφερε να εισπράξει μέρος της πίτας του Champions League, ήταν θέμα χρόνου να χτυπήσει και τη δική του πόρτα το ΔΝΤ.

Επιστροφή λοιπόν στον Ιούνιο του 2007 για τον ΠΑΟΚ λοιπόν και πλέον άπαντες στην οικογένεια του συλλόγου καλούνται να στηρίξουν εκ νέου, αν δεν θέλουν η ομάδα να ξαναγεμίσει "σαρδέλες".

Ο Δικέφαλος ουσιαστικά πληρώνει τα λάθη της διοίκησης Ζαγοράκη τα τελευταία δύο χρόνια, λάθη, που προξένησαν μεγάλη ρήξη στην πρωτοφανή συσπείρωση της πρώτης διετίας.

Από την άλλη βέβαια πρέπει να αναγνωρίσουμε πως η ίδια διοίκηση είναι αυτή, που σε εξαιρετικά δύσκολη στιγμή της ιστορίας του ΠΑΟΚ, βγήκε μπροστά και έφτιαξε έναν ανταγωνιστικό ΠΑΟΚ, που μοίρασε πολλές χαρές στους φίλους του.

Η ίδια διοίκηση είναι αυτή, που έφερε με ελάχιστα χρήματα στην ομάδα παίκτες όπως ο Κοντρέρας και ο Γκαρσία. Ο Βιεϊρίνια είναι αποκλειστικά δημιούργημα του ΠΑΟΚ.

Οι αποχωρήσεις των Κοντρέρας και Βιεϊρίνια ήταν απαραίτητες για να είναι βιώσιμος ο ΠΑΟΚ. Αν δεν τους παραχωρούσε, ο μπαμπούλας της UEFA θα εμφανιζόταν στην Τούμπα και τότε τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.

Αναμφισβήτητα ο Δικέφαλος χάνει μεγάλη από τη δυναμική του και θα πρέπει πλέον να βρει λύσεις από τα σπλάχνα του.

Τουλάχιστον η διοίκηση Ζαγοράκη φρόντισε να αναβαθμίσει τις Ακαδημίες του και να φτιάξει προπονητικό κέντρο, εκεί που ελπίζει πως θα γεννηθούν νέοι "Αθανασιάδηδες" και "Σταφυλίδηδες".

Keywords
Τυχαία Θέματα