Λύγισε στο τέλος ο Ολυμπιακός

Παρά την εξαιρετική του εμφάνιση για τρία δεκάλεπτα, ο Ολυμπιακός λύγισε στο τέταρτο και ηττήθηκε στην Βιτόρια με 79-81 από την Κάχα Λαμποράλ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Euroleague. Η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς έμεινε από δυνάμεις στην τελευταία

περίοδο, έχασε την ψυχραιμία της στην επίθεση και την συγκέντρωση στην άμυνα και... τιμωρήθηκε από τους Τελέτοβιτς και Πριχιόνι. Θρίλερ τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, με τον Σπανούλη να ισοφαρίζει με τρίποντο σε 79-79, αλλά τον Πριχιόνι να απαντάει με δίποντο στο 1,7'' και να δίνει την νίκη στους ισπανούς.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν αρκετά καλά τον αγώνα, με καλή κυκλοφορία στην επίθεση και πίεση στην άμυνα. Με ηγέτη στο σκοράρισμα τον Αντιτς (2/2 τρίποντα), ο Ολυμπιακός διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ (11-8, 5').

Στην συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να αποδίδουν πολύ καλά, σε άμυνα και επίθεση και σε συνδυασμό με την αστοχία των ισπανών από τα 6,75μ., κατάφεραν να ανοίξουν την διαφορά τους στους οκτώ πόντους (19-11, 8').

Με τρίποντο του, εξαιρετικού στο πρώτο δεκάλεπτο, Κέσελι, ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +9 (22-13, 10'), παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ.

Οι ισπανοί βελτίωσαν την απόδοση τους στο δεύτερο δεκάλεπτο και πίεσαν τον Ολυμπιακό, ωστόσο οι παίκτες του Ιβκοβιτς έβρισκαν τις λύσεις και κρατούσαν το προβάδισμα τους (30-24, 15').

Με καλάθια των Γκετσεβίτσιους και Σπανούλη, οι φιλοξενούμενοι απαντούσαν στις προσπάθειες των παικτών του Ιβάνοβιτς και διατηρούσαν μία διαφορά επτά πόντων (36-29, 16').

Η Κάχα κατάφερε στην συνέχεια να ροκανίσει την διαφορά (32-36, 19'), ωστόσο με ένα μικρό ξέσπασμα στο τέλος της δεύτερης περιόδου, ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο με την διαφορά στο +8 (40-32, 20').

Ιδανικά ξεκίνησε την τρίτη περίοδο η ελληνική ομάδα, η οποία έφτασε την διαφορά της στους 12 πόντους (49-37, 22'), παίζοντας εξαιρετική άμυνα και έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού.

Η Κάχα ισορρόπησε σταδιακά την αναμέτρηση, κατάφερε να μειώσει την διαφορά και με πέντε συνεχόμενους πόντους του Τελέτοβιτς, πλησίασε τους ερυθρόλευκους στους τέσσερις (50-54, 26').

Παρά τον επιθετικό οίστρο του Τελέτοβιτς, οι κυπελλούχοι Ελλάδας διατήρησαν την ψυχραιμία τους, είχαν σωστές επιλογές στην επίθεση και με τρίποντο του Γκετσεβίτσιους στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου, μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με ένα +6 (66-60, 30').

Οι βάσκοι αιφνιδίασαν τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου και με ένα σερί 6-0, έφεραν το ματς στα ίσια (66-66, 33'). Στην συνέχεια, η ισπανική ομάδα εκμεταλλεύτηκε την κακή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού και πέρασε μπροστά με τέσσερις (74-70, 36').

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η συνέχεια του αγώνα, με την Κάχα να παίρνει έναν... αέρα πέντε πόντων (79-74, 38'), αλλά τον Ολυμπιακό να μειώνει, με καλάθι του Χάινς, σε 76-79, ένα λεπτό πριν την λήξη του αγώνα.

Ο Σπανούλης, με εύστοχο τρίποντο 8'' πριν την λήξη, ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό σε 79-79, αλλά στο

Keywords
Τυχαία Θέματα