Κύπρος - Ξένους διαιτητές ζητά η ΑΕΛ

Σοβαρά διαιτητικά λάθη, όχι μόνο σε δικά της παιχνίδια, αλλά σε όλο το πρωτάθλημα καταγγέλλει η ΑΕΛ, που με επιστολή της στην ΚΟΠ ζητά να εξεταστεί η προοπτική για... μεταγραφές ξένων διαιτητών στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η επιστολή

Λεμεσός, 21 Νοεμβρίου 2011

Προς:
Εκτελεστική Επιτροπή ΚΟΠ
Διοικητικό Συμβούλιο ΚΟΠ

Κοινοποίηση:
Μ.M.E

Κύριοι,

ΘΕΜΑ: Κάθοδος ξένων διαιτητών

Με έντονο προβληματισμό και μεγάλη

μας θλίψη αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε δημόσια για το επίπεδο της διαιτησίας στο φετινό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα.

Από την αρχή της σαιζόν και μετά από αγώνες που έχουμε κερδίσει, έχουμε αποστείλει στη Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και την Επιτροπή Διαιτησίας, τρεις επιστολές στις οποίες εκφράζαμε τους προβληματισμούς μας και καταγγείλαμε τα πολλά και σοβαρά λάθη των διαιτητών. Λάθη που έγιναν, όχι μόνο στα δικά μας παιχνίδια αλλά και σε πολλά άλλα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος.

Ζητήσαμε να παρθούν άμεσα μέτρα και να επιβληθούν αυστηρές ποινές, όμως μετά λύπης μας παρακολουθούμε, αντί να υπάρχει βελτίωση στο επίπεδο διαιτησίας, αυτό χειροτερεύει σε κάθε επόμενη αγωνιστική.

Εχουμε φτάσει στη εντέκατη αγωνιστική και δυστυχώς, σε πάρα πολλά παιχνίδια τα λάθη της διαιτησίας αλλοιώνουν και καθορίζουν αποτελέσματα. Οι επισημάνσεις μας και οι προβληματισμοί μας δεν έτυχαν ανταπόκρισης και το επίπεδο της διαιτησίας όχι μόνο παραμένει στάσιμο αλλά κάνει και βήματα προς τα πίσω.

Ζητούμε από την ΚΟΠ, την άμεση σύγκλιση γενικής συνέλευσης και να τεθεί στο τραπέζι το θέμα καθόδου ξένων διαιτητών. Η κάθοδος ξένων διαιτητών αποτελεί επιτακτική ανάγκη για να συνεχιστεί το πρωτάθλημα με ίσους όρους και διαιτησίες που δεν θα καθορίζουν αποτελέσματα και τίτλους.

Δείξαμε εμπιστοσύνη στη Κυπριακή Διαιτησία και τους Κύπριους διαιτητές, όμως μας απογοήτευσαν πλήρως καθώς δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο επίπεδο του πρωταθλήματος μας.

Δείξαμε εμπιστοσύνη και στο νέο Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας και παρά το γεγονός ότι το χρονικό διάστημα της δουλειάς του είναι μικρό, εν τούτοις η εικόνα της διαιτησίας δεν έχει ποσώς αλλάξει. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δυστυχώς οι διαιτητές που έχει στη δύναμη της η ΚΟΠ έχουν είτε ανελλιπή κατάρτιση, είτε λειτουργούν ως κράτος εν κράτη επιδιώκοντας να ελέγχουν κατά το δοκούν το χώρο του ποδοσφαίρου χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι καθημερινά κρίνονται από εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο που παρακολουθεί τηλεοπτικά τους αγώνες.

Οι λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών και τα σοβαρά τους λάθη, εκτός από την αλλοίωση των αποτελεσμάτων προάγουν τη βία στα γήπεδα και προκαλούν τον κόσμο στις κερκίδες.

Θεωρούμε ότι σωματεία δεν είναι δίκαιο να έχουν ολόκληρη την ευθύνη για τις εξάρσεις βίας που μπορούν να επιφέρουν οι λανθασμένες υποδείξεις της διαιτησίας. Θεωρούμε ότι την απόλυτη ευθύνη τη φέρει πλέον η Ομοσπονδία και οι διαιτητές της.

Αναμένουμε ότι σύντομα θα συγκληθεί γενική συνέλευση των σωματείων για συζήτηση των θεμά

Keywords
Τυχαία Θέματα