Κομνηνός: Στόχος η αναβάθμιση της Λίγκας

Την αναβάθμιση του πρωταθλήματος έθεσε ως στόχο ο γενικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκ, Πατρίκ Κομνηνός, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά το θέμα των εισιτηρίων και των χορηγιών του πρωταθλήματος, ενώ μίλησε και το θέμα της βίας στα γήπεδα και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Πατρίκ Κομνηνού:"Θα παρουσιάσουμε τα έργα της λίγκας τα τελευταία πέντε χρόνια. Ας θυμηθούμε τι είναι η λίγκα πρώτα (στην συνέχεια αναφέρει τις προϋποθέσεις για συμμετοχή στο πρωτάθλημα).Φέτος έχουμε το
πιο αυστηρό πρόγραμμα αδειοδότησης. Για την αναβάθμιση πρωταθλήματος, κάνουμε επιθεωρήσεις στα γήπεδα και στις ΠΑΕ. Κοιτάμε το αγωνιστικό πρόγραμμα και πως μπορεί να γίνει πιο δίκαιο. Προσπαθούμε ο κόσμος να μαθαίνει γρήγορα πότε γίνονται οι ομάδες.Κάθε πρωί γίνονται συναντήσεις στα γήπεδα για να προετοιμάζονται για τους αγώνες. Διοργανώνουμε δυο πρωταθλήματα για τους νεαρούς. Σε 17 και 19 ετών. Θεωρούμε το πρωτάθλημα υποδομής κορυφαίο μας κέρδος. 1,4 εκ. ευρώ δίνουμε για τις μετακινήσεις των νεαρών ποδοσφαιριστών στα μικρά πρωταθλήματα".Για το θέμα των εισιτηρίων:
"Πλέον, σχεδόν όλες οι ομάδες έχουν το δικό τους γήπεδο και μπορούμε να πούμε πως έχουμε σχεδόν 2.000.000 θεατές τον χρόνο. Εχουμε αύξηση 40% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αυτό δημιουργεί ανταγωνισμό και έσοδα στις ομάδες".Σχετικά με τις χορηγίες:
"Την πρώτη σεζόν είχαμε 10 εκ. ευρώ έσοδα, φέτος έχουμε 70 εκ. ευρώ έσοδα λόγω των συμφωνιών που έχουμε κάνει σε τηλεοπτικά και εμπορικά δικαιώματα. Αυτός είναι και ο ρόλος της λίγκας να εξασφαλίζουμε έσοδα για τις ομάδες και την ΕΠΟ.Πολλά πάνε επίσης και στην Ενωση Β&Γ Εθνικής σε συμφωνία που έχουμε. Δεν υπάρχει χρηματοδότηση του ΟΠΑΠ στην λίγκα. Είναι ανώνυμη εταιρία. Είναι ανταποδοτική σύμβαση. Εμπορική συμφωνία. Ονομαζόμαστε πρωτάθλημα ΟΠΑΠ, υπάρχει προβολή του ΟΠΑΠ στα γήπεδα, όπως και των παιχνιδιών που έχει. Το ίδιο ισχύει και για το στοίχημα. Δεν επιτρέπεται σε καμία ομάδα της λίγκας να διαφημίζει εταιρία με στοίχημα στη φανέλα της. Όλα αυτά κοστίζουν γιατί είναι συμφωνίες".Για το πρωτάθλημα:
"Είναι ανταγωνιστικό. Όλες οι μικρομεσαίες ομάδες έχουν αυξημένα έσοδα, υπάρχουν πολλές ομάδες από την περιφέρεια (8 από αστικά κέντρα, 8 από την επαρχεία). Οι ομάδες παίρνουν μπόνους ανάλογα με τους βαθμούς που έχουν στο πρωτάθλημα. Κάθε νίκη για μία ομάδα είναι περίπου 60.000 ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε την ανταγωνιστικότητα. Εμείς διοργανώνουμε τα παιχνίδια και ως λίγκα έχουμε την ευθύνη της διοργάνωσης και των εσόδων".Οσον αφορά στο θέμα της βίας και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν:
"Εμπλέκεται και η Αστυνομία και η πολιτεία και η λίγκα όμως. Η Αστυνομία είναι η απόλυτα υπεύθυνη για την διοργάνωση ενός αγώνα. Φέτος δεν είχαμε ούτε έναν αγώνα που έγιναν επεισόδια μεταξύ οπαδών άλλων ομάδων. Είχαμε μόνο οπαδούς εναντίον της Αστυνομίας".Δεν υπάρχει άλλο κομμάτι στην κοινωνία που κάποιος να κάνει ένα έγκλημα και να μην τιμωρείται. Σε όλα τα αθλήματα δεν έχουμε πάνω από 400 συλλήψεις τον χρόνο. Στην Δανία μόνο στο π
Keywords
Τυχαία Θέματα