Κατσούρ: Εντός, εκτός και επί τριών βαθμών

Για τον Κώστα Κατσουράνη το γκολ στη Νέα Σμύρνη ήταν το 15ο γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα. Για την ακρίβεια, αυτά τα σχεδόν 2,5 χρόνια που αγωνίζεται στο τριφύλλι, ο «Κατσούρ» έχει πετύχει 14 γκολ στη διάρκεια του πρωταθλήματος και μόλις ένα και μάλιστα «αχρείαστο» στα περσινά πλέι οφ, όταν είχε διαμορφώσει το τελικό 3-0 στην εντός έδρας επί του Ολυμπιακού Βόλου.

Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον Κατσουράνη ότι από αυτά τα συνολικά 15 γκολ για τη διοργάνωση του πρωταθλήματος, αυτό ήταν μόλις το τέταρτο σε ματς εκτός ΟΑΚΑ και μόλις το δεύτερο σε εκτός έδρας αγώνα που ήταν καθοριστικό για την ομάδα του.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής μέσος μακριά από την έδρα του Παναθηναϊκού είχε σκοράρει την περσινή περίοδο στον Βόλο, αλλά τότε ο τοπικός Ολυμπιακός είχε νικήσει με 3-2, οπότε ήταν ένα τέρμα χωρίς αντίκρισμα. Ενώ την αγωνιστική περίοδο 2009-10, όταν είχε πετύχει συνολικά οχτώ γκολ στο πρωτάθλημα, μακριά από το ΟΑΚΑ είχε σκοράρει μόνο στην Καβάλα. Τότε, όμως, εκείνο το γκολ είχε προσφέρει έναν κρίσιμο βαθμό στην ομάδα του, στο τελικό 2-2. Ο Β«ΚατσούρΒ» είχε μειώσει και στο 94` ο Σισέ είχε ισοφαρίσει…

Αυτή τη φορά, λοιπόν, ο Κατσουράνης με το γκολ στη Νέα Σμύρνη, χάρισε τρεις βαθμούς στην ομάδα του. Και αυτό που έχει σημασία είναι ότι για πρώτη φορά ο 32άχρονος άσος των πρασίνων, χαρίζει νίκη στην ομάδα του εκτός έδρας.

Συνολικά, διανύοντας την τρίτη του χρονιά στο τριφύλλι, από τα γκολ του Κατσουράνη ο Παναθηναϊκός κέρδισε 22 βαθμούς! Την πρώτη χρονιά, τους περισσότερους.

Είχε ξεκινήσει με το μοναδικό γκολ στη νίκη επί της Ξάνθης στο ΟΑΚΑ. Κόντρα στον Αρη επίσης εντός έδρας, είχε πετύχει στο 83` το νικητήριο γκολ στο τελικό 2-1. Είχε σκοράρει στο 2-2 στην Καβάλα και από εκεί και πέρα, τα έβαζε δύο – δύο.

Είχε πετύχει και τα δύο γκολ στη νίκη με 2-1 επί του ΠΑΟΚ και ισάριθμα γκολ στη νίκη 3-1 επί του Ατρομήτου επίσης στο ΟΑΚΑ. Εκείνη την πρώτη χρονιά του νταμπλ, είχε πετύχει συνολικά οχτώ γκολ, αφού είχε σκοράρει και το 4-0 επί της Λάρισας (είχε κάνει το 2-0).

Την περσινή χρονιά ο Κατσουράνης είχε βρει έξι φορές δίχτυα στο πρωτάθλημα. Καθοριστικό ήταν μόνο το γκολ (συμπτωματικά) επί του Πανιωνίου στη νίκη (συμπτωματικά) με 2-1, αλλά τότε στο ΟΑΚΑ. Είχε κάνει το 2-0, γκολ που αποδείχθηκε σημαντικό, αφού ο αντίπαλος είχε μειώσει.

Είχε επίσης πετύχει γκολ με τον Εργοτέλη στην Κρήτη (στη νίκη με 4-1 είχε διαμορφώσει το τελικό σκορ), είχε ισοφαρίσει 1-1 την Καβάλα στο τελικό 4-2 για τους πράσινους στο ΟΑΚΑ, είχε ανοίξει το δρόμο της νίκης στο 3-1 επί της ΑΕΚ εντός έδρας, όπως είπαμε σκόραρε στην ήττα 3-2 από τον Ολυμπιακό στον Βόλο, ενώ είχε πετύχει το τελικό 3-0 επί της ομάδας της Θεσσαλίας στην τελευταία αγωνιστική των περσινών πλει οφ.

Φέτος, το γκολ στη Νέα Σμύρνη ήταν το τρίτο του Β«ΚατσούρΒ» στο πρωτάθλημα. Εκανε σεφτέ στο ΟΑΚΑ με τον Εργοτέλη (πέτυχε το 3-0 στο τελικό 4-0) και είχε κάνει το 3-0 κόντρα στην ΑΕΚ, γκολ το οποίο τελικά αποδείχθηκε χρήσιμο αφού ο Παναθη

Keywords
Τυχαία Θέματα