Ιβιτς στο Sport.gr για την αναμέτρηση ΑΕΚ - Αρης: "Να η ευκαιρία τους"

Σε τέτοιες περιπτώσεις, συνηθίζουμε να λέμε ότι αγωνίστηκε με τα χρώματα και των δύο ομάδων. Στην προκειμένη, όμως, τα... χρώματα είναι ίδια. Κίτρινο και μαύρο. Ο Ιλια Ιβις φόρεσε τα κιτρινόμαυρα της ομάδας της Θεσσαλονίκης την αγωνιστική περίοδο 2001-02 και τα κιτρινόμαυρα της Ενωσης από το 2002 έως το 2004, ενώ υπήρξε και τεχνικός διευθυντής της ομάδας. Για λογαριασμό του Sport.gr κρίνει αυτή τη μάχη των πρώην ομάδων του, την Κυριακή

(30-10) στο ΟΑΚΑ.

Ο Ιλια Ιβιτς γνωρίζει ότι οι κιτρινόμαυροι αντίπαλοι δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση. Ωστόσο, αυτό ακριβώς είναι που τον κάνει να πιστεύει ότι αυτό τα ντέρμπι, θα είναι πιο συναρπαστικό.

"Οι δύο ομάδες δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Η ΑΕΚ έχασε από τον ΟΦΗ, υπάρχουν και οι διοικητικές αλλαγές με την παραίτηση των μελών. Ολα αυτά δεν κάνουν καλό στην ομάδα, επηρεάζουν τους ποδοσφαιριστές. Τα ίδια ισχύουν και για τον Αρη. Κόντρα στον ΠΑΟΚ δεν έκανε την εμφάνιση που περίμενε. Επίσης, ακούγονται διάφορα για τον προπονητή της ομάδας. Αρα, και οι δικοί του ποδοσφαιριστές θα είναι επηρεασμένοι", είπε στο Sport.gr ο πρώην ποδοσφαιριστής και των δύο ομάδων.

Τόνισε, όμως: "Ακριβώς αυτή η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δύο ομάδες, αποτελεί και τη μεγάλη τους ευκαιρία. Την ευκαιρία να κάνουν μια καλή εμφάνιση, που θα πείσει τους οπαδούς τους και να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα σε έναν σπουδαίο αγώνα, το οποίο θα τους βοηθήσει να βγουν από την όποια κρίση στην οποία βρίσκονται".

Ο Ιβιτς, έχοντας περάσει στην ποδοσφαιρική του καριέρα από πολλές σπουδαίες ομάδες (κατά σειρά Ερυθρός Αστέρας, Ολυμπιακός, Τορίνο, Αρης, ΑΕΚ) γνωρίζει ποια είναι η διαφορά της μέτριας από τη μεγάλη ομάδα: "Οι μεγάλες ομάδες στα δύσκολα, όποιο παιχνίδι και αν έχουν, καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν. Αυτή είναι η διαφορά της μεγάλης από μια μέτρια ομάδα. ΑΕΚ και Αρης είναι δύο μεγάλες ομάδες και περιμένω την αντίδρασή τους σε αυτή τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν".

Ο Ιβιτς δεν ξεχωρίζει τους παίκτες, που μπορούν να κρίνουν τον αγώνα της Κυριακής (30/10): "Εχουν και οι δύο ομάδες ποδοσφαιριστές που μπορούν να πάρουν πάνω τους το παιχνίδι και να το κρίνουν με μια ενέργειά τους. Αλλά δεν έχουν πολλές τέτοιες μονάδες". Μάλιστα, θεωρεί ότι η παρουσία Ελλήνων προπονητών, Νίκος Κωστένογλου και Σάκης τσιώλης αντίστοιχα, σε ένα παιχνίδι… κρίσης για τους αντιπάλους, λειτουργεί θετικά: "Είναι καλό, διότι οι Ελληνες προπονητές, σε μια τέτοια κατάσταση, γνωρίζουν πολύ καλά τη ζητάει η ομάδα, ο κόσμος και ξέρουν τη νοοτροπία. Οπότε, μπορούν να το περάσουν πιο εύκολα στους ποδοσφαιριστές τους".

Το προβάδισμα νίκης, είναι πολύ μικρό, σύμφωνα με τον Ιβιτς: "Αν έπρεπε να δώσω 60-40 σε μια ομάδα, θα ήταν στην ΑΕΚ, διότι το ματς γίνεται στην Αθήνα. Αλλά είναι πολύ μικρό το προβάδισμά της. Θέλουν και οι δύο ομάδες το αποτέλεσμα, το έχουν ανάγκη, οπότε περιμένω αμφίρροπο και δυνατό παιχνίδι".

Οσο για την παρουσία του στις δύο ομάδες: "Πέρασα πολύ όμορφα τον ένα χρό

Keywords
Τυχαία Θέματα