Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 1-0 της Τότεναμ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League

Για 22η φορά στην ιστορία της, η Ρεάλ Μαδρίτης θα δώσει το παρών στην ημιτελική φάση του Champions League! Η βασίλισσα επικράτησε με 1-0 της Τότεναμ και κλείδωσε και τυπικά την πρόκρισή της στους 4 της διοργάνωσης, μετά και το επιβλητικό 4-0 του πρώτου αγώνα. Οι μαδριλένοι του Ζοσέ Μουρίνιο ετοιμάζονται πλέον για τέσσερις (!) αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα, την οποία θα αντιμετωπίσουν, εκτός από το ισπανικό πρωτάθλημα και τον τελικό του Copa del Rey, και στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής
διοργάνωσης. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 50`. Μπορεί η Ρεάλ να είχε το προβάδισμα των τεσσάρων τερμάτων και παρόλο που σε τέσσερις ημέρες αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στο δεύτερο El Clasico της χρονιάς, ο Μουρίνιο παρέταξε πολλά από τα μεγάλα ονόματα στο αρχικό σχήμα, δείχνοντας ότι η ομάδα του θα κυνηγήσει την νίκη για να κλειδώσει και τυπικά το εισιτήριο για τα ημιτελικά.Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Χάρι Ρέντναπ επέλεξε για την κορυφή της επίθεσής του τον Παβλουτσένκο, δεδομένου ότι ο Κράουτς ήταν τιμωρημένος.Δυνατές μονομαχίες, παράπονα για Τότεναμ
Δυνατά μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και οι δύο ομάδες με το παιχνίδι να παίρνει από νωρίς γρήγορο ρυθμό και την μία φάση να διαδέχεται την άλλη.Οι γηπεδούχοι όμως είχαν αρκετά παράπονα από την διαιτησία του Νίκολα Ριτσόλι και διαμαρτύρονται για τρία πέναλτι που δεν δόθηκαν, στο 4ο, στο 6ο και στο 28ο λεπτό, αλλά όπως φάνηκε από τα ριπλέι, σωστές είναι οι διαμαρτυρίες μόνο για το τρίτο, καθώς ο Αρμπελόα φάνηκε να βρήκε τον Παβλουτσένκο.Τα σπιρούνια είχαν και ακυρωθέν γκολ στο 38ο λεπτό, καθώς ο Μόντριτς ήταν σε θέση οφσάιντ και το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.Γκολ-δώρο από τον Γκόμες!
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την Ρεάλ, καθώς πέντε λεπτά μετά την έναρξη άνοιξε το σκορ έχοντας την... βοήθεια του Γκόμες. Στο 50ο λεπτό ο Κριστιάνο Ρονάλντο επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, ο τερματοφύλακας της Τότεναμ έχασε την μπάλα από τα χέρια του και την είδε να καταλήγει στα δίχτυα.Με τον πίνακα του σκορ να δείχνει 1-0 υπέρ των μαδριλένων, ο Μουρίνιο αποφάσισε να ξεκουράσει κάποιους παίκτες ενόψει El Clasico, ρίχοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Γκρανέρο και Κακά στην θέση των Ράμος και Ρονάλντο αντίστοιχα."Να κάνουμε το 6-1"
Με τους οπαδούς να φωνάζουν "Μπορούμε το 6-1", οι γηπεδούχοι πίεσαν, όχι για την ανατροπή, αλλά για το γκολ με το οποίο θα αποχαιρετούσαν με ψηλά το κεφάλι την αναμέτρηση. Στο 58` ο Παβλουτσένκο έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-1, όταν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ και ο Κασίγιας είπε όχι όσες φορές χρειάστηκε όπως στο 64` στον Ντεφόε.Οσο κυλούσαν τα λεπτά, οι μαδριλένοι έδειχναν περισσότερο επαναπαυμένοι, ενώ τα σπιρούνια πίεσαν για το γκολ χωρίς αποτέλεσμα. Ετσι το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, που βρήκε τους μαδριλένους να επιστρέφουν στα ημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά μετά το 2003.
Keywords
Τυχαία Θέματα