Η πρόταση του ΠΑΟΚ στην Πολιτεία για τα χρέη

Η διατήρηση του προβλήματος των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο ουσιαστικά αποτελεί τη μοναδική (διοικητικά) εκκρεμότητα της διοικητικής ομάδας του Θοδωρή Ζαγοράκη, από την ημέρα που ανέλαβε την ηγεσία του συλλόγου. Στο διάστημα των τεσσάρων ετών που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα, είτε λόγω λανθασμένης τακτικής του συλλόγου, είτε λόγω έλλειψης βούλησης της Πολιτείας, είτε λόγω της αμφισβήτησης περί του ακριβούς ύψος

των χρεών από την πλευρά του συλλόγου, το πρόβλημα παραμένει άλυτο.

Σήμερα (23/11) αντιπροσωπεία της νέας διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (Ζαγοράκης, Σαχπατζίδης) μαζί με τον πρόεδρο του ΑΣ, Θανάση Κατσαρή, συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, παρουσία και άλλων στελεχών του Υπουργείου, όπου συζητήθηκε το θέμα. Το ακριβές περιεχόμενο της πρότασης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έγινε γνωστό, είναι ξεκάθαρο όμως ότι στον ΠΑΟΚ (σε πρώτη φάση) θέλουν να πετύχουν δύο πράγματα.

Καταρχήν, την αποπληρωμή μόνο του πρωτογενούς κεφαλαίου και δεύτερον, την αύξηση του διαθέσιμου χρονικού διαστήματος. Στη πραγματικότητα, ο Δικέφαλος φέρεται να ζητάει μια τροποποίηση του Νόμου Ορφανού, όπως αυτός ψηφίστηκε το 2007 και ο οποίος δίνει την δυνατότητα στις ομάδες να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο. Αυτός προβλέπει ένα χρονικό διάστημα 10 χρόνων (συνολικά 120 δόσεις) και αποπληρωμή του 20% των προσαυξήσεων.

Οι επιτελείς του Δικεφάλου ζητούν την τροποποίηση αυτού του Νόμου. Εκτιμούν ότι δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά και της δεδομένης μείωσης των εσόδων της κάθε αθλητικής ανώνυμης εταιρίας, είναι αναγκαίο να παραταθεί το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα αποπληρωμής του χρέους, ενδεχομένως και να διπλασιαστεί.
Δηλαδή; Οι 120 δόσεις να γίνουν 240 δόσεις. Αυτό αποτελεί τον βασικό άξονα της πρότασης του ΠΑΟΚ στη Πολιτεία και περιμένει την απόφαση της τελευταίας, αφού σήμερα (23/11), εισέπραξε απλά τον θετικό τρόπο σκέψης και τη δέσμευση ότι το ζήτημα θα συζητηθεί από τα ηγετικά στελέχη του Υπουργείου. Σε ότι αφορά τις προσαυξήσεις, οι παράγοντες του Δικεφάλου εκτιμούν ότι θα πρέπει να πληρωθεί μόνο το πρωτογενές κεφάλαιο των περίπου 12.000.000 ευρώ, καθώς με τις προσαυξήσεις το ποσό είναι τουλάχιστον υπερδιπλάσιο.

Επί του συγκεκριμένου ζητήματος, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Ορφανός, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport 103fm τονίζοντας ότι "τα τελευταία χρόνια πάντως έγινε προσπάθεια να βρει ο ΠΑΟΚ ένα ολοκληρωμένο ποσό και να γίνει μία ρύθμιση εφάπαξ. Αντί για να δώσει 10 εκ. ευρώ να δώσει για παράδειγμα 7 εκ. ευρώ και να κλείσει το θέμα.
Αυτή η ρύθμιση δεν έχει γίνει. Βλέπω όμως ότι αναζητά ο ΠΑΟΚ μία καινούρια ρύθμιση. Αυτό προσπαθούν να πετύχουν οι άνθρωποί του. Ψάχνουν ένα συνδυασμό της παλαιάς ρύθμισης με κάτι καινούριο. Και βέβαια εκεί θα μπορούν να μπουν όλες οι ομάδες. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα ωφεληθούν όλες οι ομάδες και το κράτος που θα πάρει λεφτά", είπε μεταξύ άλλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα