Η Παναχαϊκή έχασε απίστευτες ευκαιρίες και μαζί το ματς (0-1) και την πρόκριση από τον ΟΦΗ

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου βρήκε εφαρμογή στον αγώνα Κυπέλλου στην Πάτρα μεταξύ της Παναχαϊκής και του ΟΦΗ, όπου οι Κρητικοί πήραν την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης με γκολ του Βραζιλιάνου Σόουζα τρία λεπτά πριν τη λήξη της παράτασης κι ενώ σε ολόκληρο το παιχνίδι οι Αχαιοί είχαν χάσει τα... άχαστα! Επί της ουσίας ο ΟΦΗ

έπεσε από τον... Ψηλορείτη και βρήκε πορτοφόλι!

Ανώτερη ήταν η Παναχαϊκή στο πρώτο ημίχρονο, με τους Αχαιούς να έχουν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα, η ομάδα του Ηλία Φυντάνη δικαιούταν την επίτευξη ενός τέρματος, ωστόσο, οι παίκτες του δεν έβρισκαν στόχο στην τελική προσπάθεια (7' κεφαλιά Ατματζίδη άουτ, 15' σουτ Μενδρινού άουτ, 25' σουτ Φουρτάδο άουτ, 42' σουτ Ουρτάδο άουτ).

Ο ΟΦΗ από την άλλη πλευρά εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών, μπλοκαρισμένος να περιμένει την Παναχαϊκή στα καρέ του, με μοναδική καλή στιγμή την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουμπίνιο στο 29', με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ανδρούτσου.

Οι Κρητικοί απείλησαν πρώτοι με την έναρξη της επανάληψης, όταν μετά από σουτ του Σουμπίνιο έδιωξε ο Ανδρούτσος, η μπάλα έφτασε στον Καπάνταη, που έκανε το σουτ ωστόσο, έδιωξε σωτήρια εκ νέου ο Ανδρούτσος! Στο 48' μετά από παράλληλη μπαλιά του Μπούρμπου στον Καπάνταη, ο τελευταίος έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ...

Μετά από αυτές τις δύο φάσεις του ΟΦΗ, η Παναχαϊκή πήρε πάλι τα ηνία της αναμέτρησης και στο 59' ο Ατματζίδης με εξουδετερωμένο τον τον Βεζυρίδη δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, καθώς ο Σόουζα έδιωξε πριν την γραμμή! Δύο λεπτά αργότερα, δυνατό σουτ του Ουρτάδο, πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ του ΟΦΗ!

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου απάντησε στο 70' με τον Ζορμπά να σουτάρει, τον Ανδρούτσο εξουδετερωμένο, αλλά οι αμυντικοί της Παναχαϊκής έδιωξαν σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Γεωργίου έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 75' απίστευτη χαμένη διπλή ευκαιρία για την Παναχαϊκή με τον Φουρτάδο από θέση τετ α τετ να μην μπορεί να νικήσει τον Βεζυρίδη, ο οποίος απέκρουσε στο... καπάκι το πλασέ του επερχόμενου Ατματζίδη που είχε πάρει το ριμπάουντ!

Τελευταία καλή στιγμή του 90λεπτου, ανήκε και αυτή στην Παναχαϊκή, με τον Κυβελίδη να βγάζει τον Ντίνα απέναντι στον Βεζυρίδη, αλλά το πλασέ του ήταν... σουτάκι προπόνησης, με τον γκολκίπερ του ΟΦΗ να μπλοκάρει τη μπάλα. Ετσι, αφού έμεινε το 0-0 το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

O ΟΦΗ απείλησε πρώτος στην παράταση με τον Σουμπίνιο να βγάζει τη σέντρα και τον Σόουζα να πιάνει την κεφαλιά στο 93' στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ανδρούτσου.

Μια ανάσα από το 1-0 έφτασε η Παναχαϊκή στο 99', αλλά και πάλι ο νεαρός Ντίνας που βγήκε τετ α τετ με τον Βεζυρίδη πλάσαρε ξυστά από το δεξί δοκάρι άουτ! Στο 109' ο Χλωρός με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ λίγο έλειψε να πετύχει γκολ, όμως ο Γαλανόπουλος σαν από μηχανής Θεός έσωσε με το κεφάλι

Keywords
Τυχαία Θέματα