Η άρνηση του Νοτιά και η λύση πρωτοδικείου

Στην Ελλάδα αναμένεται να βρεθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου ο Νίκος Νοτιάς, ούτως ώστε να δρομολογηθεί είτε η σύγκληση των μετόχων για να αποφασίσουν από κοινού αν θα επαναδραστηριοποιηθούν, είτε η άμεση απεμπλοκή του από τα κοινά της ΠΑΕ. Από την στιγμή όμως πως δεν φαίνεται να υπάρχει φως στο τούνελ, η λύση του πρωτοδικείου ολοένα και παρουσιάζεται ως σενάριο με τις περισσότερες πιθανότητες.

Τις προηγούμενες μέρες άνθρωπος της διοίκησης Αδαμίδη βρέθηκε στην Αμερική για να συζητήσει με το Νίκο Νοτιά, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάτι ευχάριστο για την ομάδα. Τα "σπουδαία" θα προκύψουν στις πρώτες δεκαπέντε μέρες Νοεμβρίου, διάστημα στο οποίο ο Χιώτης εφοπλιστής θα βρεθεί στην Ελλάδα. Κάτι, που σημαίνει, πως η γενική συνέλευση της ΠΑΕ την 1η Νοεμβρίου θα αναβληθεί μέχρι την έλευση του μεγαλομετόχου.

Ο στόχος του Νοτιά είναι διπλός. Ο πρώτος είναι να βρει τρόπο και να καθίσει στο ίδιο τραπέζι όλη η μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ, ούτως ώστε να βρεθεί βιώσιμη λύση για την ΑΕΚ από κοινού. Το συγκεκριμένο σενάριο όμως δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, καθώς εδώ και καιρό οι μέτοχοι της ΠΑΕ έχουν κάνει στην άκρη.

Την ίδια ώρα θεωρείται βέβαιο πως ο Νοτιάς θα καταστήσει σαφές ότι δεν μπορεί να σηκώσει άλλο το βάρος της χρηματοδότησης και θα προχωρήσει σε παραχώρηση των μετοχών του σε δικηγορικό γραφείο δωρεάν, ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος για την ΑΕΚ να βγει μπροστά και να αναλάβει πρωτοβουλία.

Ακόμα όμως και σε αυτή την περίπτωση μόνο σίγουρο δεν είναι πως θα βρεθεί ενδιαφερόμενος, ενώ παράλληλα παραμένει άγνωστο ποιος θα καλύψει το άνοιγμα της τρέχουσας περιόδου, που κυμαίνεται από 8 μέχρι 12 εκ. ευρώ.

Ο Νοτιάς αποκλείει κατηγορηματικά κάθε προοπτική νέας συνδρομής του. Δεν πρόκειται να βοηθήσει, διότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται και ο ίδιος σε δεινή θέση. Και αποτελεί οικογενειακή απόφαση να τηρήσει αποστάσεις από την ΑΕΚ και δεν είναι τυχαίο πως πλέον δεν είναι ζεστός ούτε για το θέμα του προπονητικού κέντρου, που πληρώνει χωρίς να πληρώνεται.

Αν δεν βρεθεί λύση τις επόμενες μέρες είτε από μετόχους, είτε από υποψήφιο επενδυτή, τότε η λύση πρωτοδικείου φαίνεται η πιο πιθανή. Και δεν είναι τυχαίο πως πολλοί που βρίσκονται κοντά στην ΑΕΚ τη θεωρούν δεδομένη. Ειδικά αν στη γενική συνέλευση δεν εμφανιστούν οι μέτοχοι, κάτι που σημαίνει πως το μπαλάκι θα περάσει στην Ερασιτεχνική.

Keywords
Τυχαία Θέματα