ΓΣ Ηρακλής: Τέλος στην ανισονομία

Λίγες ώρες πριν την πορεία των φιλάθλων του Ηρακλή στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και της έκφρασης αγανάκτησης για την μεταχείριση της ομάδας από τους αρμόδιους φορείς, ο ΓΣ Ηρακλής απέστειλε ψήφισμα σε όλους τους φορείς και τα πολιτικά πρόσωπα της χώρας, ζητώντας να βάλουν ένα τέλος στην ανισονομία. "Η ιστορία των 103 χρόνων του Ηρακλή,
που είναι γεμάτη από εθνικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες με χιλιάδες διακρίσεις δεν είναι δυνατό να διακυβεύεται ειδικά στις δύσκολες ώρες που περνάει η ελληνική κοινωνία από μικροσκοπιμότητες και συμφέροντα τρίτων, βάσει των οποίων η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Αδειοδότησης της Ε.Π.Ο. κρίνοντας προφανώς χωρίς συναίσθηση της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, αποφάσισε τον αφανισμό του Ηρακλή μας.Το κοινό περί δικαίου αίσθημα του φίλαθλου κόσμου όλης της Ελλάδας απαιτεί ότι κερδίζεται με κόπο και ιδρώτα μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν πρέπει να χάνεται στις Επιτροπές Αδειοδότησης της Ε.Π.Ο, για καθαρά τυπικούς και όχι ουσιαστικούς λόγους. Δεν ζητούμε επιείκεια αλλά να κριθούμε με ίσα μέτρα όπως το σύνολο όχι μόνο των αθλητικών σωματείων αλλά και όλων των εμπλεκομένων κοινωνικοοικονομικών παραγόντων.Η συνταγματικώς κατοχυρωμένη ισονομία των ελλήνων δεν επιτρέπεται να μην εφαρμοστεί στη περίπτωση του ιστορικότερου αθλητικού σωματείου της χώρας. Ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας για να δοθεί τέλος  σ' αυτή τη πρωτοφανή στοχοποίηση του Συλλόγου μας ώστε να υλοποιηθεί η Ολυμπιακή αρχή του «εύ αγωνίζεσθαι»", αναφέρει το ψήφισμα."Εχουν βάλει στο μάτι την περιουσία του Ηρακλή"
Αίσθηση προκάλεσαν πάντως και οι δηλώσεις του προέδρου του ΓΣ Ηρακλή, Κωνσταντίνου Γωγάκου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Αθλητικό Μετρόπολις". Ο ισχυρός άνδρας του Ερασιτέχνη υποστήριξε ότι επίσημα χείλη του μετέφεραν ότι κάποιοι έχουν βάλει στο μάτι τον Ηρακλή λόγω της περιουσίας του! "Ο Ηρακλής στοχοποιείται.Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα αυτή την εξέλιξη. Αυτή είναι η άποψη μου. Βιώσαμε την περσινή εμπειρία, ήμασταν εκεί, ήμασταν μπροστά και τώρα βλέπουμε ότι οι αντίπαλοι μας είναι άλλοι. Από την διοίκηση του Ηρακλή έγινε μεγάλη προσπάθεια, αλλά δυστυχώς είναι τέτοια τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ. Έχω όμως πίστη ότι και αυτή τη φορά θα βγούμε πάλι δικαιωμένοι. Εχω ακούσει και από επίσημα χείλη ότι έχουν βάλει στο μάτι τον Ηρακλή για τα περιουσιακά του στοιχεία. Είχα πει ότι μπορώ να πουλήσω τα οικόπεδά μου, να πάρω λεφτά και να εξαλείψω τα χρέη.Αυτά όλα όμως αποκτήθηκαν με αίμα. Αν σκοπεύουν να διαλύσουν τον Ηρακλή, αυτό δεν θα γίνει με τίποτα. Διάβασα πριν από λίγο το σκεπτικό της απόφασης. Η διαφορά με πέρυσι είναι ότι δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας, αλλά έχω πίστη, όπως είπα και προηγουμένως γιατί έχουμε τα επιχειρήματά μας. Δεν είναι δίκαιο ό,τι κερδίζεις στο γήπεδο, να το χάνεις στα χαρτιά. Κι αυτό το λέω ξεκάθαρα για κάθε ομάδα, όχι μόνο για μας". 
Keywords
Τυχαία Θέματα