Γκέκας: Αλλαξα εικόνα για τους τούρκους

Η εικόνα που είχε ο Φάνης Γκέκας για τους τούρκους άλλαξε, μετά τα όσα συνάντησε στην Τουρκία, όπως δήλωσε ο ίδιος, σε συνέντευξη του στην τουρκική εφημερίδα Vatan. Ο έλληνας επιθετικός αναφέρθηκε στις ομοιότητες που έχουν Ελλάδα και Τουρκία, στην απόφαση του να αγωνιστεί στο τουρκικό πρωτάθλημα, αλλά και στην οικονομική κρίση της Ελλάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γκέκα:
Για τους τούρκους: "Πολλοί τούρκοι αγωνίζονται στη Γερμανία

και έχω τούρκους φίλους, οι γερμανοί είναι λίγο "κρύοι" ως άνθρωποι και δουλεύουν μόνο με τη λογική, οι τούρκοι είναι πιο κοινωνικοί και πιο διασκεδαστικοί.

Οταν ήμουν στη Γερμανία και πήγαινα σε κάποια ντίσκο, προτιμούσα να το κάνω με τον Χαλίλ Αλτιντοπ ή τον Ουμίτ Κορκμάζ με τους οποίους ήμουν συμπαίκτης στην Αΐντραχτ, έχουμε πολλά κοινά ως έλληνες με τους τούρκους, είμαστε το ίδιο ζεστοί και φιλικοί".

Για τις ομοιότητες Τουρκίας - Ελλάδας: "Εγώ ήρθα εδώ για να παίξω ποδόσφαιρο, όμως οφείλω να πω πως οι τούρκοι και έλληνες έχουν πολλές ομοιότητες, μοιράζονται ίδια χαρακτηριστικά και ίδιους χαρακτήρες, ειδικά στο φαγητό αισθάνομαι σαν είμαι στην Ελλάδα. Φασόλια, τζατζίκι, ρύζι, ακόμα και ίδια ονόματα σε ορισμένα φαγητά, μου αρέσουν τα πιάτα εδώ".

Για την απόφαση του να αγωνιστεί στην Τουρκία: "Στην Ελλάδα δεν άκουσα να με επικρίνουν που αποφάσισα να παίξω στην Τουρκία. Μία τουρκική ομάδα μου ζήτησε να έρθω και να παίξω ποδόσφαιρο και το έκανα και το συστήνω και σ' άλλους, ίσως η άφιξη μου στην Τουρκία επιταχύνει την άφιξη και άλλων ελλήνων αθλητών στη χώρα σας".

Για την κηδεία του Λευτέρη Κιουτσούκαντωνιάδη και την αποδοχή του κόσμου της Σαμψούντας: "Αν κάποιος έβλεπε την κηδεία του Λευτέρη και έλεγε κάτι αρνητικό, θα ήταν κακόβουλο, νομίζω ότι πολλά πράγματα ανάμεσα στις δυο χώρες έχουν αλλάξει.

Παρήγγειλα καφέ, για τον οποίο υπάρχει αυτή η ηλίθια κόντρα περί του αν η ονομασία είναι ελληνική ή τουρκική και κάποιοι οπαδοί της Σάμσουνσπορ ήρθαν και με αγκάλιασαν".

Για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα: "Αυτή τη στιγμή η γυναίκα μου, η Βάσω και τα 3,5 ετών δίδυμα παιδιά μου, ο Νικόλας και η Μικαέλα ζουν στο σπίτι μου στην Κέρκυρα, δεν σκέφτομαι να γυρίσω αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και αν ανανεώσω το καλοκαίρι το συμβόλαιο μου με την ομάδα, θα έρθουν να ζήσουμε εδώ στην Τουρκία.

Δεν βλέπω το λόγο να γυρίσω στην Ελλάδα και όχι μόνο για την οικονομική κρίση, την οποία νιώθω και εγώ ως έλληνας, όπως όλοι οι συμπατριώτες μου. Εμείς οι έλληνες φταίμε για την τωρινή κατάσταση, αλλά και πάλι πιστεύω πως θα καταφέρουμε να την ξεπεράσουμε, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολη, όμως οι συνθήκες είμαι σίγουρος πως σύντομα θα βελτιωθούν".

Keywords
Τυχαία Θέματα