Γιατί οι έλληνες παίκτες δεν παίζουν και δεν πιάνουν στο ΝΒΑ; Παίκτες, προπονητές μάνατζερ και σκάουτερ απαντούν στο sport.gr

Το ελληνικό μπάσκετ έχει τα χάλια του τα μαύρα, παρόλα αυτά εξακολουθεί να βρίσκεται στην... ελίτ, έχοντας να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο από το 1980 και έπειτα. Από την άλλη μεριά μοιάζει αντιφατικό το γεγονός πως μία παραδοσιακά ισχυρή χώρα στο συγκεκριμένο άθλημα δεν έχει καταφέρει να δει κάποιον εκ των μεγάλων σταρ της να… μαγεύει τον κόσμο του ΝΒΑ.
Την ίδια ώρα χώρες όπως η Ιταλία, η Γερμανία ή ακόμα και η...  Αγγλία (!) έχουν παίκτες-αστέρια στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Υφίσταται λοιπόν πρόβλημα διαφοράς νοοτροπίας ή έλλειψης υποδομών; Οικονομικών συμφερόντων ή αγωνιστικών λόγων; Προσωπικών λόγων ή απόρριψης από το ΝΒΑ; Το sport.gr μίλησε με παίκτες, μάνατζερ, προπονητές και σκάουτερ, προκειμένου να υπάρξει μία σφαιρική εξήγηση γύρω από τις πραγματικές αιτίες που δεν έχουμε τον δικό μας Ντιρκ Νοβιτζκι ή τον δικό μας Πάου Γκασόλ.
 
Ανδρέας Γλυνιαδάκης: Ο χανιώτης σέντερ, παίκτης πλέον του Ολυμπιακού, κατάφερε με μπόλικο ιδρώτα να α
Keywords
Τυχαία Θέματα