Γερμανός... με ελληνική ψυχή

Στο Λονδίνο η "ατυχία" τού στέρησε κάτι καλό. Στο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ βγήκε το στερητικό "α" και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας στο Champions League μετά από το 2009 (και τότε ο ίδιος είχε επικρατήσει 1-0 της Αρσεναλ).

Κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, έμοιαζε να τα έχει χαμένα. Με ένα ασύλληπτο passing game οι παίκτες της Ντόρτμουντ

εξουδετέρωναν κάθε αμυντικό σχέδιο του Βαλβέρδε και προσανατολισμό των παικτών του, δημιουργώντας κινδύνους σε κάθε προσπάθεια. Παρόλα αυτά, ευτύχισε να βρεθεί μπροστά στο σκορ και διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμα στο δεύτερο ημίχρονο.

Δεν έκανε μεγάλο παιχνίδι, αλλά πραγματοποίησε την πιο σοβαρή και μετρημένη φετινή εμφάνιση, βάσει των συνθηκών που είχαν δημιουργηθεί από τις προηγούμενες 2 αγωνιστικές και το πρώτο ημίχρονο με τους γερμανούς.

Πήρε άριστα στην τακτική απέναντι σε μια ομάδα που είχε περισσότερο τη μπάλα στην κατοχή της και έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης και "χτύπησε" εκεί που είχε πλεονέκτημα. Στις αντεπιθέσεις και τις στημένες φάσεις. Από εκεί προήλθε και το 3ο γκολ που κλείδωσε μια σημαντική νίκη, που τον κρατάει ζωντανό στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Τηρουμένων των αναλογιών δύσκολα θα διεκδικήσει την 2η θέση, αλλά πλέον έχουν διαμορφωθεί νέες συνθήκες. Πάει στη Γερμανία για να μη χάσει και ευελπιστώντας να συγκεντρώσει έναν βαθμό περισσότερο από τη Ντόρτμουντ στα τελευταία δύο παιχνίδια, ώστε να προκριθεί ως 3ος και να συνεχίσει στο Europa League.

Τα σενάρια αυτά ανήκουν στο μέλλον και μπορεί να αλλάξουν. Το παιχνίδι με την Ντόρτμουντ ανήκει στο παρελθόν και δεν αλλάζει. Οπως δεν αλλάζει ότι κορυφαίος σε απόδοση του Ολυμπιακού απέναντι στους γερμανούς ήταν ένας γερμανός με ελληνική ψυχή. Ο... τρικαλινός Χολέβας, ο οποίος -αργά ή γρήγορα- θα φορέσει και τη φανέλα με το Εθνόσημο.

Keywords
Τυχαία Θέματα